Τηλεοπτικές άδειες: Ναι στις 3 τροπολογίες από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ

Τηλεοπτικές άδειες: Ναι στις 3 τροπολογίες από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς Έρευνας και Διάσωσης", την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. . Eurokinissi

Η ΝΔ καταψήφισε και τις τρεις τροπολογίες που μεταφέρουν αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Αμφιταλάντευση από Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Παρών από το ΚΚΕ σε όλες τις ρυθμίσεις.

Με ευρεία πλειοψηφία που δεν προοιωνίζεται, όμως, πράσινο φως για τη συγκρότηση του ΕΣΡ υπερψηφίστηκαν στη Βουλή οι τρεις τροπολογίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες μεταφέρονται αρμοδιότητες από την κυβέρνηση και τη ΓΓ Ενημέρωσης στο ΕΣΡ για τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού.

Η ΝΔ καταψήφισε και τις τρεις τροπολογίες που αφορούν πρώτον τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το διαγωνισμό στο ΕΣΡ αλλά και τη σύμφωνη γνώμη της αρχής για τον αριθμό αδειών και την τιμή εκκίνησης, δίνοντας ένα δείγμα γραφής ότι δεν πρόκειται να συναινέσει ούτε τη Δευτέρα στην νέα διάσκεψη των προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε και τις τρεις τροπολογίες συνεχίζοντας την πορεία σύγκλισης.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και στις τρεις τροπολογίες. Το Ποτάμι από την πλευρά του έστειλε για μια ακόμη φορά μεικτά μηνύματα καταψηφίζοντας τη διάταξη που αναστέλλει το άρθρο 2 για το διαγωνισμό και υπερψηφίζοντας τις ρυθμίσεις για τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ ως προς τον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης.

Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε παρών στην τροπολογία για το άρθρο 2και καταψήφισε τις άλλες δύο τροπολογίες.

 Γεροβασίλη στο Twitter: Δεν υπάρχουν πλέον προσχήματα για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ

«Δεν υπάρχουν πλέον προσχήματα για τη μη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Τη Δευτέρα θα ξέρουμε. Να ολοκληρωθεί το βήμα συναίνεσης», αναφέρει σε σχόλιό της στο twitter, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα