Το ανοιχτό πανεπιστήμιο της ΝΔ

Το ανοιχτό πανεπιστήμιο της ΝΔ

Στα θρανία κάθονται εδώ και σχεδόν ένα μήνα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων στην Αθήνα στο πλαίσιο της λειτουργίας της «ακαδημίας πολιτικών στελεχών».

Ταχύρρυθμα φροντιστηριακά μαθήματα εν είδη ανοιχτού πανεπιστημίου περιλαμβάνει η προετοιμασία των στελεχών της ΝΔ προκειμένου να επιμορφωθούν σε βασικούς τομείς της πολιτικής που κρίνονται απαραίτητοι για την κατάρτιση των γαλάζιων στελεχών.

Η διαδικασία εγκαινιάστηκε στις 12-13 Νοέμβρη με τον πρώτο κύκλο μαθημάτων ο οποίος ολοκληρώθηκε, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος. Οι εκπαιδευτικές ενότητες που διδάσκονται είναι η οικονομία (κρίση και έξοδος απ’ αυτή), τα εθνικά θέματα, η ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ, θέματα πολιτικής ηγεσίας και λήψης αποφάσεων καθώς και ζητήματα στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας.

Τα μαθήματα αφορούν ως επί το πλείστον στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής και γραμματειών του κόμματος, ενώ οι διδάσκοντες είναι πανεπιστημιακοί και έμπειροι επαγγελματίες όπως ο καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης, ο επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Στείρης, ο αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου του Κάρντιφ Μιχάλης Αργυρού, ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας και ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνών σχέσεων του Παντείου Κώστας Υφαντής.

Την άμεση επίβλεψη του προγράμματος έχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης και ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας Γιάννης Οικονόμου. Σκοπός της πολιτικής ακαδημίας στελεχών της ΝΔ είναι «να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Πολιτική ακαδημία στελεχών λειτούργησε το προηγούμενο τριήμερο μάλιστα και στην Κρήτη με τη συνεργασία του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και του Ιδρύματος Αντενάουερ.

Για τη λειτουργία της πολιτικής ακαδημίας στελεχών ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι «αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς η επιμόρφωση των στελεχών μας. Η ΝΔ, ως ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, αντιλαμβανόμενη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις της εποχής λειτουργεί την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών με στόχο την επιμόρφωση του πολιτικού-στελεχιακού δυναμικού ούτως ώστε να αποκτήσει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας». Από τη μεριά του ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «στην εποχή μας η εκπαίδευση, η κατάρτιση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού είναι μια πάγια πρακτική. Εφαρμόζεται παντού στην αγορά, τις επιχειρήσεις, τις οργανώσεις πολιτών. Είναι αυτονόητο για ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα να φροντίζει για τη συνεχή και διαρκή επιμόρφωση των στελεχών του».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: