Το 'Αρετή και Τόλμη' επέστρεψε με κομάντος και γυναικείες παρουσίες

Το 'Αρετή και Τόλμη' επέστρεψε με κομάντος και γυναικείες παρουσίες

Ξεκίνησε στην κρατική τηλεόραση ο νέος κύκλος της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων. Τι δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ για την ένταση στο Αιγαίο, τι σχολίασε ο Πάνος Καμμένος. Δείτε το πρώτο επεισόδιο (Vid)

Η εκπομπή "Αρετή και Τόλμη" ήταν η μακροβιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης (ξεκίνησε το 1974) και "έπεσε" μαζί με το "μαύρο" στην ΕΡΤ το 2013. Η επαναλειτουργία της κρατικής τηλεόρασης δεν σήμανε και την αυτόματη επαναφορά της στην TV, και τελικά φτάσαμε στην 5η Μαρτίου του 2017 για να δούμε το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Η "Αρετή και Τόλμη" στη νέα της έκδοση έκανε πρεμιέρα με τον Τάσο Μπιρσίμ να βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Παρουσιάστριες είναι οι Αλεξία Τασούλη και Βίκυ Παπαλουκά, ενώ στην αρχισυνταξία είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Ζορμπάς.

Την επαναφορά της εκπομπής ανακοίνωσε ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε ότι "δεν θα πρόκειται για εκπομπή προβολής του εκάστοτε υπουργού, αλλά του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων". Σήμερα έκανε και σχετικό tweet για να την καλωσορίσει.

Το κόστος όπως είπε θα είναι το ελάχιστο και το υπολόγισε σε περίπου 30.000 ευρώ το χρόνο. Οι ΕΔ διαθέτουν τηλεοπτικό εξοπλισμό, ο οποίος χρειάζεται βεβαίως κάποια ανανέωση. Μέχρι να γίνει αυτό το τηλεοπτικό κανάλι STAR διευκολύνει χωρίς κανένα κόστος τα γυρίσματα σε στούντιο.

Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ όποιο ιδιωτικό κανάλι θέλει θα μπορεί να προβάλει την εκπομπή.

Δεν θέλουμε να προκύψει ένταση στο Αιγαίο. Η περιοχή είναι αρκετά δύσκολη

Στο πρώτο επεισόδιο, μεταξύ άλλων φιλοξενούνται δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη. "Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο ''ζεστό'' σημείο του πλανήτη. Δεν θέλουμε να προκύψει ένταση στο Αιγαίο. Η περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και η κατάσταση αντιμετωπίζεται με δυσκολία, αλλά το θέμα είναι η χώρα να σταθεί πόλος σταθερότητας", υπογράμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Εν συνεχεία, δήλωσε: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να είναι έτοιμες για την αποστολή τους και να προσφέρουν ασφάλεια. Ο τρόπος που δουλεύουν είναι συντονισμένος και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όλα αντιμετωπίζονται με σύνεση για να βρεθεί μια σωστή λύση σε κάθε περίπτωση.Οι δυνάμεις σχεδιάζουν το μέλλον για το καλύτερο".

Για το προσφυγικό ζήτημα δήλωσε:

"Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο. Εμείς συνεχίζουμε να βοηθάμε στη συντήρηση των δομών, καθώς συνεχίζεται να γίνεται αυτή η προσφορά. Υπάρχει συνεχής παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων για προσφορά στην κοινωνία. Στο προσφυγικό, στις αεροδιακομιδές".

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου:

Εδώ το αρχείο όλων των επεισοδίων

ADVERTISING

SHARE: