Το διπλό στοίχημα του Μητσοτάκη

Το διπλό στοίχημα του Μητσοτάκη
Με βουλευτές που εκλέγονται στην Μακεδονία συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της 82ης ΔΕΘ. Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η πολιτική ατζέντα και ο παράγοντας χρόνος στις εξελίξεις. Η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τις επενδύσεις και το ανοιχτό συνέδριο θέσεων της ΝΔ με επίδικο τη διεύρυνση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Νόμισμα με δύο όψεις μοιάζει η νέα πολιτική σεζόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ καθώς από τη μια διαμορφώνεται μια ατζέντα πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στην οποία, κατά την εκτίμηση των γαλάζιων στελεχών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερέχει, ωστόσο την ίδια στιγμή ο παράγοντας χρόνος για τις πολιτικές εξελίξεις αποτελεί ερωτηματικό για τα οφέλη ή τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει.

Σύμφωνα συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη η αντιπαράθεση που έχει ανοίξει με την κυβέρνηση και η ροπή της δημόσιας συζήτησης για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα ως μοχλούς στήριξης της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, τους τρόπους και τις πολιτικές στήριξης της ανάπτυξης ευνοεί στρατηγικά τη ΝΔ και δίνουν προβάδισμα στον κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Τσίπρα. Μάλιστα αυτή την ανάλυση με άλλα λόγια ήδη έχουν αρχίσει και τη διατυπώνουν δημόσια κάποια στελέχη του κόμματος, όπως μεταξύ άλλων ο Μάκης Βορίδης και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα όμως αποτελεί στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατήσει σε εγρήγορση και ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και να διατηρήσει σε υψηλά ποσοστά την εκλογική συσπείρωση του κόμματος, δεδομένου του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ένα άμεσα ορατό χρονοδιάγραμμα εκλογικών εξελίξεων, το οποίο αντικειμενικά θέτει με ευνοϊκότερους όρους σε κίνηση την κομματική βάση της παράταξης.

Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του και ο πρόεδρος της ΝΔ όταν στα μέσα περίπου του περασμένου Ιουλίου κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής εξήγγειλε ανοιχτό συνέδριο θέσεων προς τα τέλη του χρόνου. Ήταν ακριβώς το σημείο όπου διαμορφωνόταν ένα νέο πολιτικό τοπίο μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και το αίτημα των εκλογών έχανε τον άμεσο χαρακτήρα του καθώς η κυβέρνηση δημιουργούσε τις προϋποθέσεις να αγοράσει πολιτικό χρόνο, όπως και έγινε.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνδέσει αυτόν τον σταθμό στις εσωτερικές διεργασίες του κόμματος με τη διεύρυνση της ΝΔ έχοντας απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις προς τα γαλάζια στελέχη πως δεν μπορούν να κλείνουν τις πόρτες της παράταξης «όταν τις ανοίγω εγώ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα