Tο γάντι σε Μητσοτάκη για πρόταση μομφής ρίχνει ο Βούτσης

Tο γάντι σε Μητσοτάκη για πρόταση μομφής ρίχνει ο Βούτσης
O πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής την ανακοίνωση της ΝΔ, που τον μέμφετο για τη μη παράδωση στους βουλευτές των απόρρητων εγγράφων Λοβέρδου για την υπόθεση Καμμένου και εμμέσως πλην σαφώς προκάλεσε το Μητσοτάκη να του κάνει πρόταση μομφής

Στην αντεπίθεση για όσα του καταλόγισε η ΝΔ σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα που επιχείρησε να καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος πέρασε ο Νίκος Βούτσης προκαλώντας ουσιαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του Προέδρου της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αποδοκίμασε με τον πιο έντονο τρόπο τη ΝΔ η οποία χθες είχε συμφωνήσει με τη στάση του υπέρ της προστασίας των απόρρητων εγγράφων του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά σήμερα άλλαξε θέση και του καταλόγισε «πρωτοφανή άρνηση» να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε αυτά. «Ποιος γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ;» διερωτήθηκε οργισμένος ο κ. Βούτσης και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «αν θέλει να πάρει το θάρρος και να μιλήσει προσωπικά» για εκείνον. Θύμισε, μάλιστα ότι η ΝΔ του επιτίθεται προσωπικά για δεύτερη φορά. «Υπάρχουν διαδικασίες, κατά τον Κανονισμό και κατά Σύνταγμα. Δεν μπορούν να βγαίνουν τα κόμματα  και να μιλάνε για τους πολιτειακούς παράγοντες» είπε ρίχνοντας ουσιαστικά το γάντι για πρόταση μομφής.

Ο κ. Βούτσης άφησε, όμως, και υπαινιγμούς για τη μεταστροφή της ΝΔ μέσα σε διάστημα μόλις 24 ωρών. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι συνέβη. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να το ερμηνεύσει καν…» είπε αναφερόμενος στη αλλαγή στάσης και χαρακτήρισε την ανακοίνωσή της ΝΔ«ακατάληπτη», «απαράδεκτη», «απολύτως προκλητική» και «ανεπίτρεπτη». Ο κ. Βούτσης διαβεβαίωσε ακόμη ότι ο ίδιος με τη στάση του αλλά και ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης που δεν παρέλαβε επισήμως τα έγγραφα Λοβέρδου λειτούργησαν σύμφωνα με το νόμο και προστάτευσαν τη Βουλή από μια μεθόδευση για τη διαρροή απορρήτων εγγράφων. «Πολύ σωστά έκανε ο Νικήτας Κακλαμάνης» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα