Το μπαλάκι στο ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο πετάει η κυβέρνηση

Το μπαλάκι στο ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο πετάει η κυβέρνηση
Meeting of Prime Minister Alexis Tsipras with the head of the Democratic Alignment Fofi Gennimata in the context of meetings with the political leaders ahead of the multilateral conference in Geneva on the Cyprus issue, in Athens, Greece on January 9, 2017. / . , 9 2017. Nikos Libertas / SOOC

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταθέσει νέα πρόταση για απλή αναλογική, την οποία πέρυσι είχε καταψηφίσει, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Τι απάντησε το ΠΑΣΟΚ

Το μπαλάκι στο ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο πετάει η κυβέρνηση, καλώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταθέσει νέα πρόταση για απλή αναλογική, (την οποία πέρυσι είχε καταψηφίσει) και αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια επανακατάθεσης της απλής αναλογικής στο πλάισιο μίας πρόσκλησης σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, προκείμενου να ψηφιστεί από 200 βουλευτές και να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε πέρυσι την άνοιξη ένα σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική, αλλά η Δημοκρατική Συμπαράταξη -παρόλο που τα σενάρια για την απλή αναλογική είχαν αρχίσει να μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη όταν άνοιξε η συζήτηση για την υποτιθέμενη ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς- όταν της δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθεί στη Βουλή, επέλεξε “αντί να δημιουργήσει με την ψήφο της ένα πολιτικό χώρο και να αναλάβει ένα πολιτικό ρόλο, να παίξει το ρόλο τελικά του υποστηρικτή της πολιτικής γραμμής της ΝΔ”.

Ο κ.Τζανακόπουλος σημείωσε ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε με απλή αναλογική, αλλά πρόσθεσε: “Εάν από εκεί και πέρα το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει εμπράκτως την αυτοκριτική του και να καταθέσει πρόταση για απλή αναλογική, εμείς θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε”, καταλήγοντας με σιβυλλικό χαμόγελο: “Οψόμεθα”.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ με γραπτό σχόλιο στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:

“Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πως τον μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να  γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας και να συνεχίσει την καταστροφική για την χώρα πολιτική του. Στην προσπάθειά τους αυτή ως γνωστόν δεν διστάζουν να καταφύγουν σε κουτοπονηριές και επικοινωνιακά τρικ. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συναινέσει σ’ αυτά τα παιγνίδια. Είναι απορίας άξιον που δεν το έχουν χωνέψει ακόμη. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά…..”

Για το ίδιο θέμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και χαρακτήρισε την κυβέρνηση “δειλή και συντηρητική”.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα