Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον διάδοχο του Βενιζέλου

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον διάδοχο του Βενιζέλου
10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ-3Η ΗΜΕΡΑ // ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI eurokinissi

Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Γεννηματά, Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος, διεκδικούν τη θέση του προέδρου. Όσα πρέπει να ξέρετε για τη διαδικασία

Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα εκλέξει νέο πρόεδρο την Κυριακή. Η εκλογή θα γίνει από την βάση και οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση το νέο μητρώο των μελών και φίλων του κόμματος και με βάση τους εκλογικούς καταλόγους. Το Μητρώο θα ανοίξει και την Κυριακή 14 Ιουνίου κατά τις ώρες της ψηφοφορίας προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι.

Υποψήφιοι για την προεδρία, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Αναμένεται μεγάλη μάχη, ενώ ήδη έχουν βγει και οι σχετικές αποδόσεις για όσους πιστεύουν ότι μπορούν να προβλέψουν ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός.

Για την ανάδειξη νέου προέδρου απαιτείται ποσοστό 50+1. Σε περίπτωση που κανείς από τους τρεις δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, τότε θα διεξαχθεί δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους.

Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε στη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές.

Την πρόθεση να είναι υποψήφιος είχε εκφράσει και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει υπογραφές από το 10% των συνέδρων και έτσι αποκλείστηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα