Το Ποτάμι: Όχι σε μαθήματα μισαλλοδοξίας και πατριδοκαπηλία

Το Ποτάμι: Όχι σε μαθήματα μισαλλοδοξίας και πατριδοκαπηλία

Το Ποτάμι καταδικάζει την επίθεση χρυσαυγιτών στη Σαντορίνη

Το Ποτάμι καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την παρέμβαση ομάδας ακροδεξιώνστοιχείων στη μαθητική παρέλαση στο Εμπορείο της Σαντορίνης που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωσή της, επειδή η σημαιοφόρος δεν ήταν ελληνικής καταγωγής. Σε ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας σχολίασαν: "Αυτό που κατάφεραν οι ανεγκέφαλοι και δήθεν «πατριώτες» είναι να ματαιώσουν μια εκδήλωση μνήμης και τιμής ηρωικών στιγμών του έθνους, για τις οποίες«κόπτονται»..."

"Η πατριδοκαπηλία και η μισαλλοδοξία κάθε εθνικιστικής και ακροδεξιάς ομάδαςεντός και εκτός της Βουλής, δεν έχει καμία θέση στην ελληνική κοινωνία, πόσο μάλλον στα ελληνικά σχολεία. Από την άλλη, η Πολιτεία πρέπει να προστατεύει το δικαίωμα όλων των παιδιών που μετέρχονται της ελληνικής παιδείας στα ελληνικά σχολεία, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας να τιμούν τα σύμβολα της χώρας. Χωρίς ενοχή αλλά και χωρίς ανοχή" καταλήγει η ανακοίνωση.

Θυμίζουμε πως επεισόδια αμαύρωσαν την παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ, στο Εμπορείο Σαντορίνης. Λίγο, πριν την έναρξη μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν μαύρες μπλούζες με το λογότυπο “Hellas Ultras”, θέλησαν -και τα κατάφεραν- να σταματήσουν την παρέλαση. Ο λόγος; Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τοπικό site santonews, η αριστούχος μαθήτρια είναι αλβανικής καταγωγής και ως εκ τούτου θα έπρεπε κατά το νόμο να φέρει την ελληνική σημαία (στα Γυμνάσια και Λύκεια, οι άριστοι συνεχίζουν να ορίζονται σημαιοφόροι).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: χρυσή αυγή, Ποτάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρυσαυγίτες σταμάτησαν παρέλαση στη Σαντορίνη - Οργισμένη ανακοίνωση ΥΠΕΘ

ADVERTISING

SHARE: