Το Twitter απαντά στα #didaktra. ‘Σατανικό, ούτε η Θάτσερ δεν το είχε σκεφτεί’

Το Twitter απαντά στα #didaktra. ‘Σατανικό, ούτε η Θάτσερ δεν το είχε σκεφτεί’

Την αποδοκιμασία της στις προτάσεις Τριανταφυλλίδη εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Μετά την πρόταση περί διδάκτρων, ο σχολιασμός πέρασε στην σφαίρα των social media. Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις (Pics)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης πρότεινε αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση που προκάλεσαν αντιδράσεις και από το ίδιο του το κόμμα.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης προτείνει να επιβληθούν ‘δίδακτρα’ στους μαθητές, προκειμένου να λαμβάνουν οι αριστεύσαντες εκπαιδευτικοί επιπλέον αποδοχές. Ο βουλευτής προτείνει ένα τέτοιο μοντέλο, προκειμένου όπως ισχυρίζεται, “να εξαλειφθεί το φαινόμενο της παραπαιδείας και να μην είναι υποχρεωμένοι οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο για να καλύψουν μαθησιακά κενά”. Όπως αναφέρει, “η επιβάρυνση αυτή θα συναρτάται με εισοδηματικά κριτήρια και θα μπορεί να κυμαίνεται από 0€/μήνα για τους άπορους-άνεργους, έως 120€ για τις εύπορες οικογένειες”.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, έδωσε και παράδειγμα:

“Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κλπ”.

Σκοπός της πρόταση αυτής είναι, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, το δημόσιο σχολείο να “απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κλπ”.

Εμείς, υπενθυμίζουμε το Αρθρο 16: (Παιδεία, τέχνη, επιστήμη) του Συντάγματος της χώρας. Παράγραφος 4: “Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Tο Kράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους”. Το “όλοι” είναι παραπάνω από σαφές και ξεκάθαρο και δεν “υπονοεί” μαθητές δύο ταχυτήτων.

Η αντίδραση της Ράνιας Σβίγκου μέσω Twitter

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πάντως ότι “η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης” είναι “βασική δέσμευση της Αριστεράς” και προσθέτει: “Προχωράμε σε περισσότερο και καλύτερο δημόσιο σχολείο”.

Και ο χαμός στο Twitter που ακολούθησε (όπως ήταν αναμενόμενο):






Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα