Τόσκας για Κηφισιά: Κάποιοι μας χλεύαζαν όταν δίναμε τις οδηγίες

Τόσκας για Κηφισιά: Κάποιοι μας χλεύαζαν όταν δίναμε τις οδηγίες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

"Τα λάθος μηνύματα δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες", τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του πολίτη ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το θλιβερό περιστατικό της Κηφισιάς, αποδίδοντας έτσι και ένα μερίδιο ευθύνης σε όσους χλευάζουν τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλογες περιπτώσεις, σημειώνοντας ότι "αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμος χωρίς προβλήματα, όποιος μπορεί να κάνει να έρθει και να μας πει τον τρόπο"

Με δηκτικό τρόπο προς όσους χλεύασαν τις πρόσφατες οδηγίες προστασίας της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες έναντι περιστατικών ληστειών απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που δέχτηκε στο περιθώριο της παρουσίασης παιδικού βιβλίου στο Υπουργείο για την οδική ασφάλεια, με αφορμή την αιματηρή απόπειρα ληστείας στην Κηφισιά.

Ο κ. Τόσκας αφού τόνισε ότι η εγκληματικότητα πρέπει να αναφέρεται στις πραγματικές της διαστάσεις, χαρακτήρισε «πολύ δυσάρεστο το σημερινό περιστατικό», συμπληρώνοντας:

«Ας ελπίσουμε όλοι και ευχόμαστε ο άνθρωπος που βρίσκεται στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή να βγει χωρίς να κινδυνέψει η ζωή του και από πλευράς Αστυνομίας γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να συλληφθούν οι ένοχοι.

Από ’κει και πέρα όμως θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Τα στατιστικά στοιχεία που βγήκαν, ξέρετε μιλώντας για στατιστικά στοιχεία δεν σημαίνει ότι ωραιοποιούμε καταστάσεις, αλλά να πούμε τα πράγματα όπως είναι.

Στη διάρκεια του ‘17 σε σχέση με το ‘16, οι ληστείες σε σπίτια είναι γύρω στο 13%, αν θυμάμαι καλά, μειωμένες και ορισμένα άλλα στοιχεία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Όπως καταλαβαίνετε, αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμος χωρίς προβλήματα, χωρίς εγκλήματα αλλά και παραβάσεις, όποιος μπορεί να κάνει να έρθει και να μας πει τον τρόπο.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να μειωθούν οι δείκτες και αυτό είναι μια καθημερινή προσπάθεια, με συνεχείς αλλαγές στους στόχους και στις προσπάθειες μας.

Κάποιοι χλεύαζαν όταν είπαμε τις οδηγίες, τις οποίες εφαρμόζουν οι αστυνομίες όλου του κόσμου για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι σε κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις. Τώρα δε ξέρω τι θέλουν, τι θα μπορούσαν να πουν.

Οι οδηγίες αυτές, δεν είναι οδηγίες δικές μου, δεν είναι οδηγίες κάποιου από την Ελληνική Αστυνομία, είναι διεθνείς πρακτικές για όλα αυτά τα δυσάρεστα περιστατικά. Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει τις διεθνείς πρακτικές. Επιτέλους, αν θέλετε, εφαρμόζει τις διεθνείς πρακτικές και προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις.

Καλό είναι λοιπόν, και αν θέλετε κάνω και μια έκκληση και σε εσάς τους ανθρώπους των ΜΜΕ, να βλέπετε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να μην πιανόμαστε ούτε από την περιπτωσιολογία, ούτε να περνάμε λάθος μηνύματα. Τα λάθος μηνύματα δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κατεβάζουμε συνεχώς αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο. Βγαίνουν από τα γραφεία και από τις ασφάλειες επισήμων, ενώ τόσα χρόνια πρόσθεταν αστυνομικούς στους επισήμους, εμείς αφαιρούμε. Αυτό μπορούμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να μηδενίσουμε τα περιστατικά, προσπαθούμε όμως να τα μειώσουμε και νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα