Τόσκας: Σαν βαρελότα ήταν τα τρομοπακέτα. Πιθανότατα δεν υπάρχουν άλλα

Τόσκας: Σαν βαρελότα ήταν τα τρομοπακέτα. Πιθανότατα δεν υπάρχουν άλλα

Μικροποσότητες πυρίτιδας και όχι πυροδοτικό μηχανισμό περιείχαν τα δέματα που εστάλησαν προς Σόιμπλε και ΔΝΤ, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Υπολείμματα των 'Πυρήνων' της Φωτιάς' πίσω από τα παγιδευμένα δέματα

“Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι έχουν σταλεί κι άλλα τέτοια δέματα στο Εξωτερικό”, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Τόσκας, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις με παγιδευμένα δέματα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

“Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα τη στιγμή που οι ειδικοί δεν έχουν βγάλει το δικό τους”, προσέθεσε ενώ σημείωσε πως από τα στοιχειά που ήρθαν κυρίως από τη Γερμανία, προκύπτει ότι επρόκειτο για μικρή ποσότητα πυρίτιδας και δεν υπήρχε πυροδοτικός μηχανισμός.

“Έμοιαζαν πιο πολύ με βαρελότα” ανέφερε και υπογράμμισε ότι το μηχάνημα ελέγχου των ΕΛΤΑ στο Αεροδρόμιο είναι υπερσύγχρονο, όπως εκείνα της Γερμανίας.

“Ο κύριος έλεγχος γίνεται στο αεροδρόμιο πριν την φόρτωση του αεροπλάνου και εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έλεγχοι οι δικοί μας”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στους «Πυρήνες της Φωτιάς» έκανε λόγο για “υπολείμματα οργάνωσης που θέλουν να δείξουν ότι δεν τελειώσαμε”.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον αρχηγό της αστυνομίας είχε νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναγραφόταν ως υποτιθέμενος αποστολέας που πακέτου που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια δήλωση.

Από την πλευρά του ο κ. Τόσκας τόνισε ότι είχαν μία εκτενή και ουσιαστική συνάντηση και τον ενημέρωσε για τις έρευνες που διεξάγονται γύρω από το περιστατικό.

“Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε ενημέρωση από τον αστυνομικό σύνδεσμο σε Γερμανία και Γαλλία και ό,τι είχαν μας το έστειλαν. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία”, είπε ο κ. Τόσκας.

“Φυσικά και θα αποδοθούν ευθύνες και θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για να καλυφθούν τα όποια κενά”, κατέληξε.

πηγή φωτογραφίας: AP/Thibault Camus            

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα