Τόσκας: Υπάρχουν επιστολές που γράφουν ότι κοινοποιούνται και σε άλλα υπουργεία

8      :    . ,  ,  16 , 2017
8 : . , , 16 , 2017 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Σε νέα αποκάλυψη προχώρησε και πάλι ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε δεύτερη συνέντευξή του αυτή την φορά στην ΕΡΤ, αναφέροντας ότι δεν είναι μόνο η απειλητική επιστολή που «έταζε» σφαίρες στον Υπουργό Εξωτερικών αλλά και άλλες επιστολές που έχουν πάει τόσο σε εκείνον όσο και σε άλλους υπουργούς με απειλές και υβριστικό περιεχόμενο με αφορμή το Μακεδονικό

«Υπάρχουν επιστολές που γράφουν ότι κοινοποιούνται και σε άλλα υπουργεία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε νέα συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, απαντώντας ουσιαστικά πως δεν είναι μόνο η απειλητική επιστολή που …«έταζε» «τρεις σφαίρες» στον Υπουργό Εξωτερικών για την οποία αναφέρθηκε το πρωί στον ΑΝΤ1, αλλά και άλλες επιστολές που έχουν πάει τόσο σε εκείνον όσο και σε άλλους υπουργούς με απειλές και υβριστικό περιεχόμενο με αφορμή το Μακεδονικό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τόσκας τόνισε, ότι «εμείς οφείλουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας και οφείλουμε να καταδικάζουμε τις ακραίες ενέργειες, τις ακραίες εκφράσεις, προτού ψάξουμε αν αυτός που έστειλε τις επιστολές, αυτός που είπε οτιδήποτε, είναι τρελός, ιδιόμορφος, εκκεντρικός, ή οτιδήποτε. Εμείς πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας και πρέπει να βάζουμε τα όρια ως συνετοί άνθρωποι και με υπευθυνότητα να βάζουμε τα όρια που πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα στη νομιμότητα και στις ακραίες εκφράσεις, όπως και να καταδικάσουμε τις ακροδεξιές αντιλήψεις και τις ακραίες εκφράσεις που καμία φυσικά σχέση δεν έχουν με τους ανθρώπους οι οποίοι εκφράζονται για τα εθνικά θέματα με διαφορετικό τρόπο από την κυβέρνηση».

Ο ίδιος ο υπουργός μάλιστα ανέφερε πως ήδη έχει αναλάβει τις έρευνες η Κρατική Ασφάλεια για εκείνους που προσπαθούν να δυναμιτίσουν περαιτέρω την ατμόσφαιρα με ακραίες φωνές και πρακτικές και να υπονομεύσουν το ίδιο το συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Οι φάκελοι έχουν παραληφθεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για τυχόν εξαγωγή αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Βεβαίως τα μέτρα προστασίας για τον υπουργό Εξωτερικών και άλλους υπουργούς είναι ούτως η άλλως αυστηρά και ενισχυμένα αυτή την περίοδο και κορυφαίες πηγές εντός της Αστυνομίας, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας και θεωρούν πως οι απειλές αυτές εντάσσεται στο πλαίσιο παρόμοιων απειλών που κατά καιρούς έχουν δεχτεί με ανάλογες επιστολές, πολιτικά πρόσωπα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μία θερμή περίοδος με πεδίο δόξης λαμπρό και για τα δύο άκρα και αυτό από μόνο του έχει αυξήσει τα αντανακλαστικά των Αρχών για τα προσεχή 24ωρα.

Δείτε τις δηλώσεις του:

(Φωτογραφία: Sooc)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απειλητική επιστολή στον Ν. Κοτζιά: 'Έχουμε 3 σφαίρες για σένα'

Κοτζιάς: Περιμένω την καταδίκη των απειλών σε βάρος μου από ΝΔ και Ιερά Σύνοδο

ADVERTISING

SHARE: