Τουρκικά στρατιωτικά γυμνάσια και στον Έβρο

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν επίδειξη δύναμης κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζοντας έτσι τις προκλητικές κινήσεις

Μετά τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, που κορυφώθηκαν με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν τώρα επίδειξη δύναμης και στην ξηρά.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται τουρκική άσκηση στον Έβρο στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές στην Ανατολή Θράκη κοντά στον ποταμό, περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Στο πλαίσιο της άσκησης έχουν αναπτυχθεί μεταξύ άλλων, τεθωρακισμένα, σκάφη και πλωτές γέφυρες του μηχανικού του τουρκικού στρατού με στόχο την κατάληψη "ξένου εδάφους", σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης.

Πρόκειται μεν για συνηθισμένη άσκηση στην οποία συμμετείχαν 197 άτομα και 61 οχήματα, ωστόσο η χρονική στιγμή που διεξάγεται δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.

Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση η τουρκική προπαγάνδα έχει πιάσει δουλειά, με την άσκηση να καλύπτεται σαν χολιγουντιανό σόου με drone και υποβρύχιες κάμερες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εσωτερική κατανάλωση.

(AP Photo/Lefteris Pitarakis)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: