Τριμερής Τσίπρα - Αναστασιάδη - Σίσι για τα ενεργειακά την Τρίτη

4η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, την Τρίτη 11 Αυγούστου 2016 στο Κάιρο. Η ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ του Αιγύπτιου προέδρου Αλ-Σίσι, του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει τα θέματα της διαλιμενικής και ναυτιλιακής συνεργασίας, της τουριστικής συνεργασίας, της ενέργειας, της ανάπτυξης υποδομών, της διαχείρισης υδάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
4η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, την Τρίτη 11 Αυγούστου 2016 στο Κάιρο. Η ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ του Αιγύπτιου προέδρου Αλ-Σίσι, του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει τα θέματα της διαλιμενικής και ναυτιλιακής συνεργασίας, της τουριστικής συνεργασίας, της ενέργειας, της ανάπτυξης υποδομών, της διαχείρισης υδάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Τα ενεργειακά θέματα θα συζητήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Κύπριο και τον Αιγύπτιο πρόεδρο στη Λευκωσία την ερχόμενη Τρίτη

Την προσεχή Τρίτη θα συναντηθούν στην Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «τα ενεργειακά θέματα, που αφορούν τα συμφέροντα των χωρών που εμπλέκονται».

Την Δευτέρα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον κ. Σίσι, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Σε σχετική ερώτηση, προσερχόμενος σε εκδήλωση για την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε, «ό,τι είχα να πω το έχω πει χθες».

Είπε ότι δεν επιθυμεί να γίνεται συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και πρόσθεσε πως ο Σαάντ Χαρίρι «είναι φίλος, από ενδιαφέρον μιλήσαμε. Η ουσία είναι ότι σε λίγες μέρες, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα επιστρέψει είτε στο Λίβανο, είτε θα επισκεφθεί μια σειρά άλλων χωρών, ευελπιστώ μεταξύ άλλων, και την Κύπρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας

ADVERTISING

SHARE: