Τσακαλώτος: Αποδείξαμε σήμερα ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές

Συνάντησ του υπουργού Οικονομικών Ευκελίδη Τσακαλώτου με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί την πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντησ του υπουργού Οικονομικών Ευκελίδη Τσακαλώτου με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί την πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στην επιτυχημένη έκδοση ομολόγου από την Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών μετά από τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί

«Αποδείξαμε σήμερα που βγήκαμε στις αγορές ότι όχι μόνον μπορούμε να αντλήσουμε νέα χρήματα, αλλά μπορούμε να το κάνουμε και κάτω από συνθήκες που δεν είναι ιδανικές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, εξηγώντας πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο έκλεισε με προσφορές επενδυτών περίπου 7 δισ. ευρώ και με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%. Ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Δημόσιο θα αντλήσει ποσό κοντά στα 3 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε αισιοδοξία ότι «όλα θα πάνε καλά εάν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», προσθέτοντας ότι «είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσακαλώτος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μοσκοβισί: Μήνυμα καθαρής εξόδου από το Μαξίμου

7ετές ομόλογο: Η Ελλάδα ζητούσε 3 δις, οι επενδυτές προσέφεραν 6,5 δις

ADVERTISING

SHARE: