Τσακαλώτος: Hθικό σκάνδαλο τα Paradise Papers

Τσακαλώτος: Hθικό σκάνδαλο τα Paradise Papers

Ο υπουργός Οικονομικών καταλόγισε "κυνισμό" στον κ. Μητσοτάκη και πρότεινε να γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη φορολογία με αφορμή τα Paradise Papers

Ηθικό σκάνδαλο χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τα Paradise Papers καταλογίζοντας «κυνισμό» στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι ηθικό σκάνδαλο να εξαιρούνται οι πλούσιοι με νόμιμο τρόπο» είπε ο κ. Τσακαλώτος στην Ολομέλεια της Βουλής αναφερόμενος στα Paradise Papers και σημείωσε ότι πρέπει μεν να ελεγχθούν οι ενδεχόμενες παρανομίες αλλά το βασικό πρόβλημα είναι το ηθικό. «Το βασικό πρόβλημα είναι ότι για 30 ή 40 χρόνια οι πλούσιοι, οι ελίτ, έφτιαξαν ένα νόμιμο σύστημα για να εξαιρούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθύνθηκε, όμως, και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον ίδιο και τον κ. Χουλιαράκη για επίθεση στη μεσαία τάξη αλλά δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση των φορολογικών παραδείσων. «Εμείς το κάναμε γιατί είχαμε άλλες προτεραιότητες αλλά εδώ υπάρχει ζήτημα κυνισμού» τόνισε αναφερόμενος στο θέμα των Paradise Papers και κατηγόρησε τη ΝΔ για αδράνεια. «Πού ήταν η θέση σας αφού εσείς καίγεστε για τις μεσαίες τάξεις;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Ο κ. Τσακαλώτος πρότεινε επίσης να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση στη Βουλή για τη φορολογία με αφορμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers. «Γιατί δεν κάνατε τίποτα για αυτούς τους παραδείσους;» διερωτήθηκε στο ίδιο πνεύμα ο υπουργός Οικονομικών και ξεκαθάρισε ότι δεν εξαιρεί ούτε την κεντροαριστερά για τις ευθύνες της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα