Τσακαλώτος σε Βενιζέλο: Αφού τα έκανες όλα καλά, γιατί είσαι τόσο αποτυχημένος πολιτικός;

Τσακαλώτος σε Βενιζέλο: Αφού τα έκανες όλα καλά, γιατί είσαι τόσο αποτυχημένος πολιτικός;
Συζήτηση και λήψη απόφασης, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του τρίτου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε "αλαζόνα και ανεπίγνωστο" τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Έντονη αντιπαράθεση των δύο πολιτικών για την πορεία της οικονομίας και την κυβέρνηση Σαμαρά

Σκληρή κόντρα με προσωπικές αναφορές ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον υπουργό Οικονομικών να χαρακτηρίζει «αποτυχημένο πολιτικό» τον βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ και εκείνος να του απαντά αποκαλώντας τον «αλαζόνα».

Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και υποστήριξε ότι εάν είχε παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά στην εξουσία η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε καταφέρει καν να πάρει από την ΕΕ το «πράσινο φως» για την προληπτική γραμμή πίστωσης και ότι η ίδια απέτυχε να κλείσει την 5η αξιολόγηση. Ο κ. Βενιζέλος πήρε, στη συνέχεια και πάλι τον λόγο και εξαπέλυσε νέα δεύτερη επίθεση στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ότι ουσιαστικά συνέχισε την δική του πολιτική για τo PSI.

«Είναι να απορεί κανείς αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και τόσο χάλια εμείς γιατί ήσαστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός;» είπε ο υπουργός Οικονομικών στον κ. Βενιζέλο σε πολύ έντονο ύφος. «Χαίρομαι γιατί είστε επιτυχημένος υπουργός, αλαζόνας και ανεπίγνωστος» απάντησε σε αντίστοιχο ύφος ο κ. Βενιζέλος και διαμήνυσε στον κ. Τσακαλώτο ότι θα λάβει την απάντησή του από τον ελληνικό λαό και  από τον ιστορικό του μέλλοντος. «Να ξεκαβαλικέψετε» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον πολιτικό αντίπαλό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα