Τσακαλώτος: ‘Τεντώνουμε’ το όρια της επιτήρησης

Τσακαλώτος: ‘Τεντώνουμε’ το όρια της επιτήρησης
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Χαρακτήρισε ‘καρότο και μαστίγιο’ την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων και παραδέχθηκε ότι τελικά δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπίσεις τη μεγάλη φοροδιαφυγή

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει να δοκιμάζει όρια της επιτήρησης των δανειστών όπως συνέβη με τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά, υπογράμμισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων και τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

«Έχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση, ότι θα τεντώσουμε όσο μπορούμε τα όρια της επιτήρησης. Για το καλό του ελληνικού λαού και για να διορθώσουμε τις αδικίες που έχουν γίνει στο παρελθόν» είπε ο κ. Τσακαλώτος κλείνοντας την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής και διαβεβαίωσε: «αυτή είναι η υπόσχεση που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η υπόσχεση που θα συνεχίζει να την τηρεί». Ο κ. Τσακαλώτος αν και δεν αναφέρθηκε ρητά, ουσιαστικά παρέπεμψε στις τροπολογίες για τη 13η σύνταξη στους χαμηλόμισθους και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο είναι να πιάσει κανείς την μεγάλη φοροδιαφυγή. «Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Το έχουμε ομολογήσει, ήταν πιο δύσκολο να πιάσουμε τη μεγάλη φοροδιαφυγή από ό,τι νομίζαμε» είπε ο κ. Τσακαλώτος. Σημείωσε, πάντως, ότι οι ρυθμίσεις για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων κάνουν ένα θετικό βήμα καθώς λειτουργούν ως «καρότο και μαστίγιο». Εξήγησε, δηλαδή ότι από τη μία πλευρά δίνουν κίνητρο για να φέρει κανείς τα χρήματά του πίσω στην Ελλάδα και από την άλλη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πλέον σε θέση να μπορούν απειλήσουν αυτούς που σκέφτονται να μην εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία. «Το σωστό είναι να υπάρχει μια ισορροπία για να πάρουμε αυτά τα χρήματα αλλά να μη νοιώθουν και κορόιδα οι έντιμοι που κράτησαν εδώ τα λεφτά τους» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα