Τσαβούσογλου για Έλληνες στρατιωτικούς: Όχι σε παζάρι με την Ελλάδα

Τσαβούσογλου για Έλληνες στρατιωτικούς: Όχι σε παζάρι με την Ελλάδα
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

"Η τουρκική δικαιοσύνη θα διερευνήσει την υπόθεση" αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Συνέντευξη στον γερμανικό ενημερωτικό ιστότοπο “Zeit Online” έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, είπε ότι το περιστατικό διερευνάται από την τουρκική δικαιοσύνη για το αν ήταν λάθος ή έγινε από πρόθεση, ενώ απέρριψε οποιοδήποτε “παζάρι” -όπως είπε- με την Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα.

Πιο κάτω, ο διάλογος της εφημερίδας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, όπως τον μεταφέρει το sigmalive:

Zeit Online: Πρόσφατα Έλληνες στρατιώτες εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος και συνελήφθησαν. Πότε θα επιστραφούν στην Ελλάδα;

Τσαβούσογλου: Δεν ξέρω, πέρασαν τα σύνορα παράνομα. Πίσω από αυτό το γεγονός τι υπάρχει, αρμόδιοι να το ερευνήσουν είναι ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια. Είναι λάθος ή έγινε από πρόθεση; Πρέπει να είναι σίγουροι για αυτό το θέμα.

Zeit Online: Θα ανταλλάξετε τους Έλληνες στρατιώτες, με τους πιλότους του ελικοπτέρου που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016;

Τσαβούσογλου: Όχι, δεν επιθυμούμε ένα τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες δεν τους συλλάβαμε στην Ελλάδα, στο τουρκικό έδαφος τους συλλάβαμε. Για την έκδοση των εν λόγω πιλότων, έχουμε απευθύνει επίσημο αίτημα στην Ελλάδα εδώ και καιρό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα