Τσίπρας: Άλλοι έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν τον Κινέζο για 23 δισ.

Τσίπρας: Άλλοι έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν τον Κινέζο για 23 δισ.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΤΡΙΤΗ 27/2/2018. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για το σκάνδαλο Novartis εξαπέλυσε από την Τρίπολη ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος και στην παραίτηση Αντωνοπούλου- Παπαδημητρίου

Τη δέσμευσή του πως “η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, και για κανένα λόγο, να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική” εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Τρίπολη κλείνοντας τις εργασίες του 10ου περιφερειακού συνεδρίου της Πελοποννήσου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

“Δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο. Ό,τι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες. Κι ας μοιάζει για κάποιους άδικο, άλλοι να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν για 23.000 ευρώ, και άλλοι κάνουν τον κινέζο για 23 δισ. χωρίς να αναλαμβάνουν καμία ευθύνη”, επισήμανε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας ότι το ποσό των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι “όσο κόστισε το σκάνδαλο του φαρμάκου”. “Αυτή η διαφθορά δείχνει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι”, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

“Όταν σε κάποια μεγάλα συμφέροντα, που διαπλέκονται με τμήματα του πολιτικού κατεστημένου, και μιας κακομαθημένης ελίτ, δίνεται χώρος για να απομυζούν τα δημόσια έσοδα και να κερδοσκοπούν σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, ακόμα και με την Υγεία του ελληνικού λαού, με το φάρμακο, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια κομματική σκευωρία, πολιτική ρεβάνς, ή προσωπική εκδίκηση”, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει: “έχουμε να κάνουμε με ένα καρκίνωμα, που αν δεν ξεριζωθεί οριστικά, θα μολύνει την κοινωνία και θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε βήμα προς την ανάπτυξη”.

“Πλησιάζει η μεταμνημονιακή Ελλάδα”

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την στέρεη πεποίθησή του πως “πλησιάζει η μεταμνημονιακή Ελλάδα μετά το οριστικό τέλος των προγραμμάτων τον ερχόμενο Αύγουστο”, τονίζοντας, όμως ότι “οφείλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον σε στέρεη βάση ώστε η περπατησιά μας να είναι σταθερή”. “Το αύριο δεν πρόκειται να έρθει μόνο του, αλλά μόνο με τη δουλειά, τη σύνεση, τη συναίνεση, την ενότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να το κερδίσουμε”, προειδοποίησε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην εξάντληση της τετραετίας, καθώς προανήγγειλε ότι θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο για να διαπιστώσει αν προχωρούν τα έργα που εξήγγειλε “πολύ πριν περάσει 1,5 χρόνος, όταν θα γίνουν οι επόμενες εκλογές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα