Τσίπρας: Ανόητος όποιος σκέπτεται τώρα εκλογές

Τσίπρας: Ανόητος όποιος σκέπτεται τώρα εκλογές

Την αυγουστιάτικη εκλογολογία απέρριψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως επίκειται ραγδαία κατάρρευση της απήχησης της κυβέρνησης στην κοινωνία

Φρένο στην αυγουστιάτικη εκλογολογία, την οποία ανατροφοδότησε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel βάζει η κυβέρνηση, γκάζι πατάει η αξιωματική αντιπολίτευση, που επιμένει στο αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε τα σενάρια που διακινούνται περί πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά, κατά την επίσκεψη του στο Κομμένο Άρτας όπου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή 317 ανθρώπων από το ναζιστικό καθεστώς, στις 16 Αυγούστου του 1943.

«Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος τις ζητάει δε, δυο φορές ανόητος», τόνισε.

Στο Μαξίμου δεν βλέπουν με “καλό μάτι” την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να “βάλει και πάλι από το παράθυρο” όπως υποστηρίζουν, στην πολιτική συζήτηση το ενδεχομένο πρόωρων εκλογών προκαλώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας και πολιτικής αστάθειας που δεν βοηθά καθόλου το κυβερνητικό έργο. Θεωρούν σκόπιμη κάθε ενέργεια της ΝΔ να ζητά εκλογές και εκτιμούν πως σε μεγάλο βαθμό η γαλάζια παράταξη έχει “εγκλωβιστεί” σε αυτή τη συζήτηση που ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή τον περασμένο Απρίλιο. “Θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας” έλεγαν στο News247 πριν το Δεκαπενταύγουστο κυβερνητικές πηγές και παραμένουν σταθερά σε αυτή τη γραμμή.

Στη Νέα Δημοκρατία από την άλλη, επιμένουν να βλέπουν εκλογές μαζί με τα πρωτοβρόχια, εκτιμώντας πως όταν το φθινόπωρο οι πολίτες θα έχουν νιώσει στο πορτοφόλι τους τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών Τσίπρα, η κυβέρνηση θα αρχίσει να καταρρέει. Η συζήτηση περί εκλογών λειτουργεί επιπλέον συσπειρωτικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε τη δήλωση του πρωθυπουργού:

“Στην πρώτη εμφάνισή του, μετά από 15 ημέρες θερινής αφωνίας, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εκφράσει την ενόχλησή του για τα σενάρια εκλογολογίας που αναφέρουν διεθνή έντυπα και τα οποία ανακυκλώνουν στελέχη της Κυβέρνησής του. Επαναλαμβάνουμε ότι με ύβρεις και ανοησίες δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις.

Το άγχος και ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρα δεν οφείλονται στα δημοσιεύματα αλλά στα αδιέξοδα που συσσώρευσε η πολιτική του. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο – των άλυτων προβλημάτων και των αδιεξόδων – η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές.  Για να μπει τέλος στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες. Και από την οποία δε μπορεί να μας βγάλει η Κυβέρνηση που τη δημιούργησε”.

Νωρίτερα ο κ. Κουμουτσάκος σε δήλωση του είχε υποστηρίξει:

«Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι στο Μέγαρο Μαξίμου άγονται και φέρονται από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Τη μια πανηγυρίζουν, την άλλη σιωπούν και την άλλη χάνουν την ψυχραιμία τους. Δημοσίευμα ξένου περιοδικού που κάνει αναφορά σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, ήταν αρκετό να προκαλέσει κυβερνητικό πανικό και ταυτόχρονα να αναδείξει το πολιτικό θράσος της Κυβέρνησης.

Με ύβρεις όμως δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις. Δεν αλλάζει η επώδυνη πραγματικότητα, που η ίδια η Κυβέρνηση έχει προκαλέσει με τη φορολογική σφαγή, την περικοπή συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ.Δεν αντιμετωπίζονται τα αδιέξοδα, που συσσώρευσαν οι πολιτικές της στην Υγεία, την παιδεία, την καθημερινότητα κάθε πολίτη. Η μόνη συνέπεια της  Κυβέρνησης είναι η ασυνέπειά της.Γι’ αυτό καμία προπαγάνδα, κανένας εντυπωσιασμός δεν μπορεί να αποτρέψει τη ραγδαία κατάρρευση της απήχησής  της στην κοινωνία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα