Τσίπρας για Κηλαηδόνη: Ήταν ο πρώτος ευγενής διδάξας του κινήματος ‘χωρίς γραβάτα’

Τσίπρας για Κηλαηδόνη: Ήταν ο πρώτος ευγενής διδάξας του κινήματος ‘χωρίς γραβάτα’

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε αφιέρωμα της ΕΡΤ για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του σπουδαίου Λουκιανού Κηλαηδόνη

Για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το αφιέρωμα της ΕΡΤ για τον έναν χρόνο από τον θάνατό του.

Το βίντεο της συνέντευξης του πρωθυπουργού αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook συνοδευόμενο από τη λεζάντα: “Ένας χρόνος από το θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ενός καλλιτέχνη που αγάπησε και τραγούδησε τις γειτονιές της Αθήνας όσο λίγοι. Θυμόμαστε έναν ευαίσθητο άνθρωπο που εξέπεμπε σεμνότητα, ευγένεια και άφησε μοναδικό στίγμα στη μουσική ζωή του τόπου. Συνέντευξη για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στο αφιέρωμα της ΕΡΤ1 με τίτλο: «Με τον Λουκιανό»”.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του αναφέρεται στην περίοδο που γνώρισε προσωπικά τον καλλιτέχνη. “Τον γνώρισα από τα τραγούδια του με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Από κοντά τον γνώρισα όταν ήμουν υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας. Τον γνώρισα στο Πατάρι στο Μεταξουργείο. Θυμάμαι το σπινθηροβόλο βλέμμα ενός μοναχικού καουμπόι, ενός ανθρώπου που ήταν γεμάτος ζωή μέχρι το τέλος”, αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, για να συνεχίσει:

“Ο Λουκιανός ήταν ένας άνθρωπος που ντυνόταν πάρα πολύ ωραία, χωρίς να βρίσκεται μέσα στο καλούπι του καθωσπρεπισμού. Υπό αυτή την έννοια ήταν ο πρώτος διδάξας του “κινήματος χωρίς γραβάτα”, χωρίς ποτέ να είναι ατημέλητος ή να έχει κακό ντύσιμο. Υπό αυτή την έννοια έγινα κι εγώ ακόλουθος αυτού του κινήματος.

Επίσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη, σε μια περιοχή που και εγώ αγαπώ. Μια περιοχή που ιδίως τη δεκαετία του ’60 κακοποιήθηκε βάναυσα από την άναρχη οικοδόμηση, αλλά ακόμη και σήμερα έχει πολλές μικρές, γλυκές γωνιές, για τις οποίες ο Λουκιανός τραγούδησε. Και ίσως όταν κανείς θα περπατά για χρόνια από εδώ και στο εξής σε αυτές τις περιοχές τα καλοκαιρινά βράδια που μυρίζει το γιασεμί, θα τραγουδάει τα τραγούδια του και θα τον θυμάται”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Στο ντοκιμαντέρ «Με τον Λουκιανό» εκτός από τον πρωθυπουργό μιλούν επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, η Αφροδίτη Μάνου, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Μίμης Δομάζος, η Φοίβη Αγγελοπούλου, οι γείτονές του στο Μεταξουργείο, η γυναίκα του Άννα Βαγενά και τα παιδιά του. Το υλικό βασίζεται στο πλούσιο αρχείο του συνθέτη, καθώς και σε συνεντεύξεις συνεργατών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα