Τσίπρας για Πολυτεχνείο: Σήμερα αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιτροπεία και τη διαπλοκή

Τσίπρας για Πολυτεχνείο: Σήμερα αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιτροπεία και τη διαπλοκή
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Ζήτησε να απομονωθούν οι αυτόκλητοι «δήθεν αντιεξουσιαστές» και οι «χρυσαυγίτες» νοσταλγοί της Χούντας, Κάλεσε για αλληλεγγύη στο προσφυγικό ενάντια στις ακραίες ρατσιστικές φωνές στην Ευρώπη

Τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην εξωτερική επιβολή αλλά και στην εγχώρια διαπλοκή ανέδειξε ο πρωθυπουργός με την ευκαιρία της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να μιλούν στο όνομα του ελληνικού λαού ούτε οι «αυτόκλητοι δήθεν αντιεξουσιαστές» αλλά ούτε και οι χρυσαυγίτες νοσταλγοί της Χούντας.

«Σήμερα επανέρχονται στο προσκήνιο τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και εμβάθυνση της δημοκρατίας» είπε σε ειδική εκδήλωση στην Βουλή για τη 17 Νοέμβρη ο πρωθυπουργός. Υπογράμμισε, μάλιστα, τον αγώνα του ελληνικού  λαού ενάντια «στην εξωτερική και καταναγκαστική επιβολή ακραίων και αναποτελεσματικών νεοφιλελεύθερων μοντέλων» αλλά και ενάντια στην εγχώρια διαπλοκή που έχει βασική ευθύνη για την πορεία της χώρας στην χρεοκοπία. «Όσο και αν προσπαθήσει αυτό το κύκλωμα διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσία  να διατηρήσει τα προνόμια και την εξουσία του δεν θα κερδίσει αυτή τη μάχη» ξεκαθάρισε μιλώντας για τη διαπλοκή και πρόσθεσε «είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε με αυτό το σύστημα διαπλοκής που βγήκε εκτός ελέγχου. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα στην οικονομία, το κράτος, τη δικαιοσύνη τα ΜΜΕ» δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε, όμως, και επίθεση απέναντι στις «ακραίες φωνές» με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μιλούν στο όνομα του λαού δήθεν αντιεξουσιαστές οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να έχουν την εξουσία της ζωής και του θανάτου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να προσβάλλουν τον αγώνα ούτε οι αυτόκλητοι σωτήρες δήθεν αντιεξουσιαστές αλλά ούτε και οι ακροδεξιοί νοσταλγοί της χούντας είτε βρίσκονται στη Χρυσή Αυγή είτε αλλού» ανέφερε και καταδίκασε τους «αρνητές της αλήθειας που βυσσοδομούν πάνω στην Ιστορία».

Με αφορμή μάλιστα τη δολοφονική επίθεση των τζιχαντιστών στο Παρίσι ο πρωθυπουργός επανήλθε στο προσφυγικό καλώντας την Ευρώπη να αντιδράσει με νηφαλιότητα και αλληλεγγύη. «Το τρομοκρατικό δολοφονικό χτύπημα μας επιβάλλει να αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα τις δυσοίωνες εξελίξεις στην Ευρώπη. Η πολιτική ήττα θα προκύψει για την Ευρώπη αν επιλέξει τη συντηρητική αναδίπλωση στους κλειστούς φράκτες και  προσχωρήσει στη ρητορική της άκρας και λαϊκιστικής αριστεράς» είπε και συμπλήρωσε: «αλληλεγγύη μεταξύ των λαών είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό ζήτημα. «Οφείλουμε να απομονώσουμε ακραίες και ρατσιστικές φωνές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα