Τσίπρας: Η αδυναμία συνεννόησης στο προσφυγικό αποδομεί την Ευρώπη

Party members of SYRIZA are called to elect the secretariat of Party's Central Committee in Athens on July 20, 2013 /
Party members of SYRIZA are called to elect the secretariat of Party's Central Committee in Athens on July 20, 2013 / SOOC

Στην άρνηση των χωρών της ΕΕ για επιμερισμό της ευθύνης στο προσφυγικό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Κατέκρινε το κλείσιμο των συνόρων, ενώ για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είπε ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα γίνονται απόλυτα σεβαστά. 

Επίθεση σε όσους κλείνουν τα σύνορα και αρνούνται να επιμεριστούν την ευθύνη, σχετικά με το προσφυγικό, εξαπέλυσε ο ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι τέτοιες στάσεις είναι καθ' όλα αντιευρωπαϊκές και αντιβαίνουν στο αξιακό πλαίσιο και τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ.

“Η αδυναμία συνεννόησης των ευρωπαϊκών χωρών, όχι μόνο αποβαίνει μοιραία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά στρώνει το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη” ανέφερε με νόημα. Επεσήμανε, ακόμα, ότι η Ελλάδα τηρεί πλήρως τα συμφωνηθέντα και το ίδιο περιμένει από τους εταίρους στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει, με όλα τα μέσα, την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού των βαρών και της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους όρους της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, λέγοντας ότι γίνονται απολύτως σεβαστά τόσο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και οι αρμοδιότητες της χώρας, όσο και της συνθήκης της Γενεύης, ενώ αναφέρθηκε στις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, λέγοντας ότι ο συνδυασμός ασφαλιστικού και φορολογικού όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά ελαφρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με δεδομένο ότι το 54%, των αγροτών δηλώνουν μέχρι 5000 ευρώ το χρόνο, το 92% μέχρι 10.000 ευρώ.

Φωτο: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας

ADVERTISING

SHARE: