Τσίπρας: Η ΕΕ να ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Τσίπρας: Η ΕΕ να ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μήνυμα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες έστειλε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός, καλώντας την ΕΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεση της

«Πιστεύω ότι είμαστε σε κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και χρειάζονται κοινές αποφάσεις, χρειάζεται μια μεταρρυθμισμένη ευρωζώνη», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός προσεχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να είναι η Ευρώπη ισχυρός περιφερειακός παίκτης και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει στήριξη όλων των κρατών απέναντι σε παραβιάσεις τρίτων χωρών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως κατά τη Σύνοδο θα συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας και ζήτησε να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεση των χωρών της Ε.Ε.

Ερωτηθείς ο Έλληνας πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε:

«Πρέπει να είμαστε πολύ σκεπτικοί στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει -συνέχισε ο κ. Τσίπρας- να είμαστε πολύ ευθείς προς την τουρκική πλευρά ως προς τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Αλλά ταυτόχρονα -κατέληξε- να κρατήσουμε ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα