Τσίπρας: Η ΝΔ το έβαλε στα πόδια για τις offshore

Τσίπρας: Η ΝΔ το έβαλε στα πόδια για τις offshore
Discussion and vote on the Plenum of the Greek Parliament for the new social security reform bill, in Athens, on May 8, 2016 / , , 8 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

«Τρέχουν να δηλώσουν τις offshore τους» είπε ο πρωθυπουργός για τα στελέχη της ΝΔ και της καταλόγισε ότι καθοδηγείται από τα πρωτοσέλιδα του «κίτρινου Τύπου» και της διαπλοκής (Vid)

Την αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή και την αλλαγή στάση της στο θέμα της απαγόρευσης των offshore στηλίτευσε ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι αφού έριξε “λάσπη επί τρείς ημέρες” τελικά επέλεξε να μην ψηφίσει την καθολική απαγόρευση που έφερε η κυβέρνηση.

«Μας καλούσαν επί τρία εικοσιετράωρα να έρθουμε στη Βουλη. Όταν αποφασίσαμε να έρθουμε το έβαλαν στα πόδια» είπε και διερωτήθηκε: «γατί η ΝΔ το έβαλε στα πόδια;». Σημείωσε μάλιστα ότι δύο είναι οι πιθανές αιτίες. «Είτε συνειδητοποίησαν ότι θα είχαν απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία, είτε τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών που δίνει η τροπολογία για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο ξένων εταιρειών» είπε ο πρωθυπουργός.

Σε πολύ υψηλούς τόνους, μάλιστα, καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι μιλάει κατά του «λαϊκισμού» αλλά βασίζει την πολιτική της στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου Τύπου. «Η αντιπολίτευση καθοδηγούμενη από γνωστά ΜΜΕ προσπάθησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα» είπε ο κ. Τσίπρας και καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει αίσθηση ότι όλα τα κόμματα είναι το ίδιο «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λέει ότι είναι άσπιλη και αμόλυντοι λέει ότι όλοι είμαστε στο βούρκο» είπε ο κ. Τσίπρας.

Πέρασε μάλιστα στην αντεπίθεση λέγοντας: «εμείς δεν έχουμε offshore. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν μας κρατάει κανένας στο τσεπάκι». «Δεν είναι στελέχη μας στα Panama Papers και στα ημερολόγια του Χριστοφοράκου» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε μάλιστα την απόλυτη απαγόρευση που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή για τις offshore απαντώντας στις κριτικές. «Δίνουμε μάχη ενάντια στη διαφθορά. Πράγματι με απόλυτο τρόπο. Κάποιοι λένε και με υπερβολή. Μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσει κανείς στη λάσπη και στη χυδαιότητα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα