Τσίπρας: Η Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο

Τσίπρας: Η Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα Ψαρά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONNETI) Eurokinissi

Νέο μήνυμα έστειλε στην Άγκυρα από τα Ψαρά ο πρωθυπουργός. "Η Ελλάδα δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια" ξεκαθάρισε

Άλλο ένα μήνυμα προς την Τουρκία «να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο» καινα σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες, όπως επίσης τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απ’ τα Ψαρά, όπου βρίσκεται για την εθνική επέτειο της επανάστασης του ’21.

«H Ελλάδα είναι μια χώρα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική, με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και απόλυτο σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες. Μια χώρα που επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία με τους γείτονές της» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως: «Η Ελλάδα είναι πόλος -αλλά και εγγυητής- της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας. Γι’ αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα», αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, σημειώνοντας πως: «Η σκέψη μας, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σήμερα στους δύο στρατιωτικούς μας, οι οποίοι παραμένουν στην Αδριανούπολη και για τους οποίους κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των Ψαρών, αυτό το «φάρο του ελληνισμού» όπως σημείωσε, τους είπε ότι φυλάττουν Θερμοπύλες και ότι τους αξίζει κάθε έγνοια της Πολιτείας. Τόνισε εξάλλου πως εκεί όπως και σε όλα τα ακριτικά νησιά, και όχι στην πρωτεύουσα, χτυπά η καρδιά της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην έξοδο της χώρας απ’ τα μνημόνια, έστειλε επίσης το μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει σμιλευτεί μέσα στο χρόνο και έχει μάθει μέσα από τον αγώνα και τη μάχη, μέσα από τη θυσία και τις δυσκολίες, να βγαίνει πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο αποφασισμένη».

Είπε, συγκεκριμένα, ότι η Ελλάδα μπορεί να πατήσει στα πόδια της και να ορίσει το μέλλον της. Ζήτησε δε, να μην γυρίσει ποτέ η χώρα στις δύσκολες στιγμές τις οποίες πέρασε, παραχωρώντας μέρος της οικονομικής της αυτονομίας. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της μια δύσκολη περίοδο, στην οποία την οδήγησαν λάθη και ανεύθυνες και ιδιοτελείς ηγεσίες. Είναι χώρα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική. Με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και απόλυτο σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου κατά την είσοδό του αποδόθηκαν τιμές από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, αγήματα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αμέσως μετά παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.

Παρόντες στις επετειακές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. επίσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στα Ψαρά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου Eurokinissi

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα Ψαρά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου Eurokinissi

 
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα Ψαρά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα