Τσίπρας: Μετά το χρέος, η ανάπτυξη

Τσίπρας: Μετά το χρέος, η ανάπτυξη
Trans Adriatic Pipeline Construction Inauguration Ceremony. Thessaloniki, Greece on May 17, 2016. Sooc

Με τη συμφωνία διευθέτησης του χρέους, η αστάθεια και η αβεβαιότητα φεύγουν οριστικά, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του TAP. Σημείωσε ότι η μείωση των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους σημαίνει απελευθέρωση πόρων για επενδύσεις και απασχόληση

Τη σημασία της διευθέτησης του χρέους για τις ζωές των πολιτών θέλει να αναδείξει η κυβέρνηση, που προσδοκά καλές ειδήσεις από το Eurogroup της 24ης Μαϊου.

Μία συμφωνία για το χρέος, σημαίνει ανάπτυξη, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του αγωγού TAP, εξηγώντας ότι μείωση των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους σημαίνει απελευθέρωση πόρων για επενδύσεις και αύξηση απασχόλησης, αλλά και απελεύθερωση της παραγωγικής δυναμικής της χώρας που θα οδηγήσει σε πέρασμα σε μία νέα εποχή.

“Χωρίς να υποχωρήσουμε από τη συμφωνία του Αυγούστου, ολοκληρώνουμε την αξιολόγηση. Επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Τα χρήματα της δόσης θα συμβάλλουν στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Δημιουργείται ένα σταθερό περιβάλλον προσέλκυσης επενδύσεων” ανέφερε επίσης και ανακοίνωσε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα ψηφιστεί αρχές Ιούνη. Αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

“Η συμφωνία για το χρέος που αναμένουμε θα σημαίνει μείωση των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους και άρα απελευθέρωση πόρων για επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης. Αυτό θα σηματοδοτήσει κάτι ουσιαστικό.  Με την επίλυση του χρέους, η αστάθεια και η αβεβαιότητα φεύγουν οριστικά. Η ελληνική οικονομία θα απελευθερώσει την παραγωγική δυναμική της κάτι που θα οδηγήσει στο πέρασμα σε μία νέα εποχή. Τη νέα αυτή εποχή σηματοδοτουμε με τα εγκαίνια του ΤAP σήμερα”, δήλωσε ο κ.Τσίπρας.

Χαρακτήρισε ευτυχή συγκυρία να συνδυάζονται τα εγκαίνια του αγωγού με θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία, καταλήγοντας: “Έχουμε διπλό λόγο να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο.”

Νωρίτερα ο κ.Τσίπρας συζήτησε με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, κατά τη συνάντηση τους στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια έναρξης κατασκευής του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου.

Οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και τη Γεωργία και στις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας είπε ότι προσβλέπει στη βοήθεια της Ελλάδας για την προσέγγιση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως στο ζήτημα της βίζας για τους Γεωργιανούς που επισκέπτονται χώρες της ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε, επίσης, με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Άμος Χόκστιν και τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP Ian Bradshaw.

Μάλιστα έστειλε μήνυμα μέσω twitter, λέγοντας πως “πρόκειται ακόμη για εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, αφού καθιστά τη χώρα μας γέφυρα συνεργασίας και ευημερίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα