Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός δίνει αγώνα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός δίνει αγώνα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης
Ο πρωθυπουργός στη Βουλή Eurokinissi

"Σε μια Ευρώπη που αμφιβάλει για τις ίδιες τις αρχές της, η χώρα μας είναι νησίδα σταθερότητας στην περιοχή και φάρος αξιών" αναφέρει ο πρωθυπουργός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες και ενώ την Κυριακή επίκειται μίνι- Σύνοδος για το προσφυγικό.

«Ο ελληνικός λαός έδωσε και εξακολουθεί να δίνει αγώνα για την υπεράσπιση του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Σε μια Ευρώπη που αμφιβάλει για τις ίδιες τις αρχές της, η χώρα μας είναι νησίδα σταθερότητας στην περιοχή και φάρος αξιών» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του (@PrimeministerGR) στο twitter, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα συνοδεύεται από φωτογραφία στην οποία αναγράφεται η φράση: «Σεβασμός προς τον ξένο, τον κατατρεγμένο, τον άλλο. Αυτό είναι το ηθικό μας χρέος».

Υπενθυμίζεται ότι ατυπη συνάντηση εργασίας για το μεταναστευτικό καλεί ο Πρόεδρος της Κομισιόν για την Κυριακή. Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή δήλωσε ότι στην συνεδρίαση θα συμμετάσχουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα, ενώ άλλη διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η Γαλλία θα βρίσκεται επίσης στην άτυπη μίνι σύνοδο κορυφής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιχειρεί να φτιάξει ένα μίνι “συνασπισμό” χωρών που… σκέφτονται ευρωπαϊκά και είναι διατεθειμένες να χρηματοδοτήσουν τις ευρωπαϊκές λύσεις πριν από την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής. Σε μια χρονική στιγμή που η ΕΕ καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις υπαρξιακού τύπου, το μεταναστευτικό εξακολουθεί να διχάζει την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα