Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης με ατζέντα Σαμαρά, ψαρεύει ψήφους από τη ΧΑ

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι έκανε επίκαιρη ερώτηση για την εγκληματικότητα για να χαϊδέψει την ακροδεξιά πτερυγα του κόμματός του

Με αναφορές στο Αντώνη Σαμαρά απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι έκανε επίκαιρη ερώτηση για την εγκληματικότητα για να χαϊδέψει την ακροδεξιά πτερυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αλλάξει ατζέντα.

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα Εξάρχεια "παιδική χαρά των βανδάλων" και εξέφρασε την άποψη ότι: "Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα και μια βαριοπούλα από ένα καλάζνικοφ είναι μικρή. Η «θεωρία των σπασμένων παραθύρων» έχει δοκιμαστεί πολλές φορές, σε πολλές κοινωνίες και δυστυχώς έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη. Ένα σπασμένο παράθυρο σε μια γειτονιά, είναι αρκετό για να φέρει την κλιμάκωση της βίας."

Υπογράμμισε ότι σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και το Ζεφύρι δε ζουν ζάμπλουτοι και τη σημασία που έχει το ζήτημα της εγκληματικότητας στην καθημερινότητα των πολιτών. Και απευθύνομενος στον κ.Τσίπρα έθεσε το ερώητημα:

"Τελικά πείτε μας, κ.Τσίπρα: Τι είστε; Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;"

Ο πρωθυπουργός όταν πήρε το λόγο υποστήριξε ότι "προφανώς ένας από τους επικοινωνιολόγους που προσπαθούν να φτιάξουν το προφιλ του κ.Μητσοτάκη -ομολογουμένως δύσκολη δουλειά- θα του συνέστησε την ατζέντα του φόβου για να φτιάξει την αντιπολιτευτική του γραμμή" και πρόσθεσε:

"Αυτή άλλωστε είναι η πιο παραδοσιακή ατζέντα της σκληρής δεξιάς, την είχε υιοθετήσει και ο Σαμαράς".

Αποκάλεσε τον κ.Μητσοτάκη "δήθεν μεταρρυθμιστή" και σχολίασε ότι πράγματι είναι πολύ μικρή η απόσταση που χωρίζει τη βαριοπούλα από τα έδρανα της ΝΔ δείχοντας προς το Μάκη Βορίδη.

Ο κ.Τσίπρας συνέκρινε μάλιστα την εγκληματικότητα στην Αθήνα με αυτή στο Βερολίνο, λέγοντας στον κ.Μητσοτάκη "Δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που είσασταν προχθές" και υποστήριξε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ: "Είτε είστε όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, είτε επιχειρείτε να ψαρέψετε ψήφους από τη ΧΑ ή και τα δύο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόντρα για Σόιμπλε - δραχμή: Τσίπρας προκαλεί Μητσοτάκη για πρόταση μομφής

ADVERTISING

SHARE: