Τσίπρας: Οι αλλαγές στην Ευρώπη με τη συμμετοχή των πολιτών

Στιγμιότυπα από την δεύτερη ημέρα των εργασιών της συνόδου κορυφήςε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.Στην φωτογραφία ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI/European Union)
Στιγμιότυπα από την δεύτερη ημέρα των εργασιών της συνόδου κορυφήςε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.Στην φωτογραφία ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI/European Union) EUROKINISSI

Το μεταναστευτικό και η Τουρκία ήταν για την Ελλάδα τα σημαντικότερα ζητήματα που συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής

Μετά το τέλος της συνάντησης των ηγετών των κρατών μελών, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι, μαζί με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ισπανίας, κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις προσφυγικές ροές που αυξάνονται.

Επίσης, για την Τουρκία, ο ίδιος σημείωσε ότι αποφασίστηκε η Ευρώπη να κρατήσει μία στάση ψύχραιμη, αλλά αυστηρή απέναντι στην Άγκυρα, σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον μετασχηματισμό και το μέλλον της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το Brexit και το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, είπε και «η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνη, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι όλοι έχουν καταλάβει πως εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε.

Σχετικά με το Brexit, ο Α. Τσίπρας σημείωσε ότι αναγνωρίστηκαν σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά. Όπως πρόσθεσε, «η στάση μας απέναντι στον βρετανικό λαό δεν είναι τιμωρητική», «μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα».

ADVERTISING

SHARE: