Τσίπρας: Όλα καλά με την αξιολόγηση, είμαστε εντός στόχων

Τσίπρας: Όλα καλά με την αξιολόγηση, είμαστε εντός στόχων
Στιγμιότυπο από τις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) και του Κορεάτη ομολόγου του Lee Nak-yon στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δυο πρωθυπουργών, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη) Eurokinissi

Για την πορεία της αξιολόγησης ρωτήθηκε μετά τη συνάντηση του με τον Κορεάτη ομόλογο του σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε "Είμαστε καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Μου αρκεί που είμαστε εντός στόχων"

Την πεποίθηση του ότι η γ´ αξιολόγηση θα κλείσει εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων του με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κορέας.

Όπως υπογράμμισε άλλωστε, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είμαστε καλύτερα από κάθε άλλη φορά.

Αναλυτικά ο διάλογος του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους:

– Κύριε πρόεδρε πώς πάμε με την αξιολόγηση ;

– Όλα καλά, είμαστε καλύτερα από κάθε άλλη φορά

– Ποτέ βλέπετε να κλείνουμε;

– Μου αρκεί που είμαστε εντός στόχων

Σημαντική δυναμική στην οικονομική συνεργασία με Κορέα

Στιγμιότυπο από τις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (Α) και του Κορεάτη ομολόγου του Lee Nak-yon (Α) στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δυο πρωθυπουργών, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη) Eurokinissi

 

Η συνεργασία μας στον οικονομικό τομέα μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας, Λι Νακ Γιον, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μίλησαν για την προοπτική περισσότερες κορεατικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα και τις προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Κορέα. «Είμαι σίγουρος ότι το σημερινό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες κορεατικές εταιρείες, θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της διμερούς μας συνεργασίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη στήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

Κάναμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση σε σειρά κομβικών τομέων συνεργασίας και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για συνεργασία, παρά την μεγάλη απόσταση των δύο χωρών, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας, Λι Νακ Γιον, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μας φέρνει πιο κοντά και το γεγονός ότι μοιραζόμαστε και κοινές ανησυχίες για τη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και τις διεθνείς προκλήσεις γενικότερα, αλλά και οι προκλήσεις που προκύπτουν από μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, πρόσθεσε.

Τον Φεβρουάριο του 2018 διεξάγονται οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Κορέα, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε και τη φιλοξενία. Όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα μιλήσω σε όλους για αυτό το πνεύμα φιλοξενίας της Ελλάδας» τόνισε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας, Λι Νακ Γιον, στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πέρα από την ευχή το ολυμπιακό πνεύμα να μας αγγίξει όλους, θα έλεγα ότι θα πρέπει πολύ συγκεκριμένα η διεθνής κοινότητα να απευθυνθεί και προς τη βορειοκορεατική πλευρά, απαιτώντας την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ σε ό,τι αφορά των έλεγχο των βαλλιστικών όπλων». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το τι μπορεί να γίνει ώστε να είναι ασφαλείς οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Ν. Κορέα, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας Λι Νακ Γιον, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι μία αφορμή για όλους μας να αναστοχαστούμε πώς η ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να ενεργήσει για την ευημερία και την πρόοδο και πώς η στρεβλή χρήση τους μπορεί να οδηγήσει στην παγκόσμια καταστροφή. «Η πυρηνική απειλή δεν είναι μία απειλή που αφορά μία συγκεκριμένη περιοχή, είναι μία παγκόσμια απειλή» σημείωσε. «Ως εκ τούτου, οι Ολυμπιακοί στη Νότια Κορέα είναι πολύ καλή αφορμή για να αναστοχαστούμε πόσο κρίσιμο είναι η παγκόσμια κοινότητα να απαιτήσει την ορθή εφαρμογή της τεχνολογίας, την ορθή εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, αλλά ταυτόχρονα και να απαιτήσει και να προωθήσει έναν γενικευμένο αφοπλισμό» πρόσθεσε.

«Αυτό είναι το μήνυμα που, ως μία δύναμη ειρήνης, η Ελλάδα θέλει να αναδείξει, ότι τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στον πλανήτη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα