Τσίπρας: Προτεραιότητα η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση

Greece's Prime Minister Alexis Tsipras attends the United Nations summit for Refugees and Migrants, in New York, USA, on September 19, 2016. /        , ,  , 19 2016.
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras attends the United Nations summit for Refugees and Migrants, in New York, USA, on September 19, 2016. / , , , 19 2016. PM HANDOUT / SOOC

Συζήτηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο

Για το ζήτημα της αξιολόγησης, για το οποίο φέρεται να μην έγινε εκτενής συζήτηση, ο πρωθυπουργός στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας επανέλαβε την σημασία του στόχου της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε την προσήλωση της κυβέρνησης στην εμβάθυνση της κοινωνικής πολιτικής και την ανάγκη να παραχθεί βαθύ μεταρρυθμιστικό στίγμα στα εργασιακά, την υγεία, την παιδεία, αλλά και συνολικά στην κοινωνική πολιτική.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σχεδιάζεται να επανεκκινήσει και το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Επίσης ο κ.Τσίπρας επισήμανε την αναγκαιότητα χάραξης στρατηγικής και οδικού χάρτη ενίσχυσης των κοινωνικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κομματικές πηγές τονίζουν πως η συζήτηση έγινε πάνω στο σχέδιο της πολιτικής απόφασης που θα εισηγηθεί ο Γραμματέας της ΚΕ Πάνος Ρήγας, στην συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου. Ειδικότερα, τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούν στην κυβερνητική πολιτική, την ευρωπαϊκή στρατηγική τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ, αλλά και ζητήματα λειτουργίας του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντράγκι: Μόνο με βιώσιμο χρέος, μπαίνει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση

ADVERTISING

SHARE: