Τσίπρας σε Χόγκαν: Η ΕΤΕ να συνδράμει με ευνοϊκούς όρους στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Τσίπρας σε Χόγκαν: Η ΕΤΕ να συνδράμει με ευνοϊκούς όρους στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Φίλ Χόγκαν, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τι συζήτησαν Τσίπρας - Χόγκαν για την αγροτική παραγωγή. Τι ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη Γεωργία

«Η Ελλάδα προχωρά στην αναδιοργάνωση του μοντέλου αγροτικής παραγωγής, με επίκεντρο τις υγιείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τις οργανώσεις παραγωγών», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Φιλ Χόγκαν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από από την ΕΕ να ενισχύσει χρηματοδοτικά αυτήν την προσπάθεια, υπενθυμίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που, ήδη, παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, καθώς και τους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης πόρων από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συνδράμει χρηματοδοτικά και με ευνοϊκούς όρους στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκαν η ευέλικτη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, η αύξηση του προϋπολογισμού ενίσχυσης των μικρών νησιών του Αιγαίου, καθώς και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης-Γεωγραφικών Ενδείξεων της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Μάρκος Μπόλαρης.

«Όλα καλά, όλα θετικά», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Αποστόλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα