Τσίπρας σε δανειστές: Δεν θα αφεθούμε στην κοινωνική οπισθοδρόμηση

Τσίπρας σε δανειστές: Δεν θα αφεθούμε στην κοινωνική οπισθοδρόμηση

Η Ελλάδα από παρίας γίνεται πρωταγωνιστής είπε με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα και τόνισε ότι για πρώτη φορά γίνεται ορατό το τέλος της ανηφόρας με 2η αξιολόγηση, χρέος και ποσοτική χαλάρωση

Σαφές μήνυμα στους δανειστές με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά και την ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα από την Αθήνα έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί να την οδηγήσουν σε οπισθοδρόμηση.

«Το μήνυμα που με τους αγώνες και τη στάση μας στέλνουμε στην παγκόσμια κοινότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αφεθούμε σε ένα δρόμο που μας οδηγεί στην κοινωνική οπισθοδρόμηση, την εθνική αναδίπλωση τη δεξιά περιχαράκωση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της Βουλής για το Πολυτεχνείο και ξεκαθάρισε: «ο κόσμος μπορεί να προχωρήσει προς το μέλλον με περισσότερη δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη». «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» διεμήνυσε.

Τόνισε, μάλιστα, ότι για πρώτη φορά είναι στην Ελλάδα «ορατό το τέλος της ανηφόρας» για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, η συνεπαγόμενη συμφωνία για την απομείωση του χρέους και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα είναι ένα ορόσημο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, όμως, και στην στήριξη που παρέσχε ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα με τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα. «Η Ελλάδα από παρίας γίνεται πρωταγωνιστής επιμένοντας στις αρχές μιας πολυδιάστατης πολιτικής» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «η Ελλάδα από μέρος της κρίσης γίνεται μέρος της λύσης». «Η χώρα μας έχει ήδη κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας δίνοντας μια μάχη αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης» είπε και πρόσθεσε: «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν γίνει συνώνυμο της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού».

Ο κ. Τσίπρας συνέδεσε μάλιστα το νήμα των αγώνων του Πολυτεχνείου για δημοκρατία με τις σημερινές μάχες για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και διαφάνεια. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το Πολυτεχνείο αντέχει στο χρόνο και δεν εκφυλίστηκε σε μια επετειακή γιορτή. «Το Πολυτεχνείο συγκινεί ακόμη και τους νέους ανθρώπους για πάνω από τέσσερις δεκαετίες» ανέφερε και εξήγησε ότι «μπορεί τα χρόνια να περνούν και οι καιροί να αλλάζουν αλλά παραμένει ζωντανή η θέληση της κοινωνίας για περισσότερη και βαθύτερη δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι οι σημερινές προκλήσεις μπορεί να μην έχουν την ωμότητα του αυταρχισμού της επτάχρονης δικτατορίας αλλά είναι υπαρκτές και «απείρως συνθετότερες» πλέον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα