Τσίπρας σε Μπουτάρη: “Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”

Τσίπρας σε Μπουτάρη: “Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Γιάννη Μπουτάρη SOOC

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε την φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο στη πλατεία του Λευκού Πύργου - Επεσήμανε ότι η στάση του κ. Μπουτάρη έγινε σύμβολο

“Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό” είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησης τους, στο γραφείο του δημάρχου, αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου έχει γίνει σύμβολο και τόνισε ότι μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη.

“Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις”, είπε ο πρωθυπουργός στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στην αρχή της συνάντησης τους, στο δημαρχείο.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που από τη μια τόνισε ότι έχει μια μακρά παράδοση αγώνων αλλά υπάρχει και το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων. Τόνισε δε, ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από αυτή τη φασιστική επίθεση εναντίον του Δημάρχου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

Ο πρωθυπουργός συναντά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Γιάννης Μπουτάρης στο δημαρχείο του μιλάει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Konstantinos Tsakalidis / SOOC



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα