Τσίπρας σε Σταϊνμάγιερ: Με πολιτικές τιμωρίας δεν πάει μπροστά η Ευρώπη

Τσίπρας σε Σταϊνμάγιερ: Με πολιτικές τιμωρίας δεν πάει μπροστά η Ευρώπη

Η Αθήνα έχει να διαχειριστεί οικονομική κρίση, προσφυγικό και Κυπριακό σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό

Στα ανάμεικτα συναισθήματα στην Ευρώπη μετά το “όχι” των Ιταλών, αλλά και την ήττα του ακροδεξιού στην Αυστρία αναφέρθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ κατά το διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες πριν τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Αθήνα έχει να διαχειριστεί οικονομική κρίση, προσφυγικό και Κυπριακό, σημείωσε ο Σταϊνμάγιερ, τον οποίο ο κ.Τσίπρας υποδέχθηκε ως “ένα καλό φίλο της Ελλάδας”. Ο πρωθυπουργός είπε στον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών ότι "ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας δεν πάει μπροστά η Ευρώπη".

"Η χώρα μου δέχτηκε σχεδόν όλες τις κρίσεις της Ευρωπης, οικονομική και προσφυγική, ευτυχώς όχι κρίση ασφαλείας. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες, ήρθε η ώρα να δωθούν λύσεις. Σας βλέπουμε πάντα ως ένα πολύ καλό φίλο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Ο Ρέντσι έκανε το σωστό και το απαραίτητο, ωστόσο δεν ψήφισαν οι Ιταλοί» σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, που δεν έκρυψε την ανησυχία του.

Ο κ. Σταϊνμάγιερ χαρακτήρισε την κρίση στην Ιταλία κυβερνητική και όχι πολιτειακή και πρόσθεσε: “Δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολή εποχή για την ΕΕ”.

Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε “ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη, συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της, ιδιαίτερα μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση”.

Ο κ.Σταϊνμάγιερ σημείωσε: “'Εχω πλήρη επίγνωση ότι η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της... τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, το κύριο βάρος του μεταναστευτικού και την διαπραγμάτευση».

ADVERTISING

SHARE: