Τσίπρας σε υπουργούς: Βγείτε από τα γραφεία σας

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τι προσβλέπει ο πρωθυπουργός μέσα από τις περιοδείες που έχει ξεκινήσει και πως αναμένεται να κινηθεί από τη νέα χρονιά

Κεντρική επιλογή αποτελεί για το Μέγαρο Μαξίμου να ακολουθήσει, από εδώ και πέρα, με κεντρικό πρόσωπο τον πρωθυπουργό μια πιο εξωστρεφή τακτική που θα επικοινωνήσει το έργο της κυβέρνησης, αλλά και θα φέρει τον Αλέξη Τσίπρα κοντά στον κόσμο. Στόχος είναι να απευθυνθεί όχι μονό στο κομματικό ακροατήριο, αλλά να έρθει σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς, τους πολίτες και τα καθημερινά προβλήματα.

Μετά τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη, τη Νίσυρο, την Κρήτη και την Καλαμάτα το 2017 οι «εξορμήσεις» στην περιφέρεια θα κορυφωθούν όχι μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης που ετοιμάζουν βαλίτσες για μίνι περιοδείες. Οι ρόλοι έχουν ήδη μοιραστεί και όλα τα κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να συνδράμουν στην κάλυψη της δημοσκοπικής «ψαλίδας» που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα με τη ΝΔ. Για αυτό το λόγο στα βασικά επιχειρήματα θα είναι και ανάδειξη της ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση χωρίς εναλλακτική πρόταση απλώς συντάσσεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών.

Τα μεγάλα έργα - κυρίως οδικά - και η παραγωγική ανασυγκρότηση θα αποτελέσουν την βασική «ατζέντα» των επισκέψεων και από τη νέα χρονιά με αρκετές «κορδέλες» να κόβονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η εντολή είχε δοθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με την οδηγία προς όλους «να βγουν από τα γραφεία τους». Για τις γιορτές των Χριστουγέννων το βάρος της επικοινωνίας έχουν επιφορτιστεί οι βουλευτές της περιφέρειας που ήδη είναι στους τόπους καταγωγής τους.

Τη στιγμή που οι περιοδείες, οι παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι υποσχέσεις πως όσο η οικονομία υπεραποδίδει οι ευπαθείς ομάδες θα ωφελούνται, αποπνέουν ένα «προεκλογικό άρωμα» στο κυβερνητικό στρατόπεδο εξακολουθούν να ξορκίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι σαφές πως στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται έχει καθοριστεί πως το 2017 είναι η μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να αλλάξει το κλίμα και να εξαντλήσει την τετραετία.

Σύμφωνα με αρκετές εκτιμήσεις, ωστόσο οι «μπλεγμένες γραμμές» ανάμεσα σε ΔΝΤ και Βερολίνο είναι το στοιχείο που προβληματίζει το Μαξίμου σε σχέση με την αξιολόγηση. Η περίπτωση του «ατυχήματος» μπορεί να είναι έξω από τη δημόσια συζήτηση, όμως η μη αποδοχή νέων μέτρων από την κυβέρνηση φέρνουν τις εκλογές αναγκαστικά ως μια εναλλακτική λύση. Στην Ηρώδου Αττικού γνωρίζουν καλά, άλλωστε πως όσο το πρόγραμμα δεν κλείνει η ΝΔ θα συντηρεί την εκλογολογία. Από την κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία, όμως αν η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί μέχρι το νέο χρονικό ορόσημο που έχει τεθεί (Eurogroup 26 Ιανουαρίου) το σκηνικό περιπλέκεται για άλλη μια φορά θυμίζοντας έως ένα βαθμό το καλοκαίρι του 2015.

Φωτογραφία: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε μαθητές: Jingle Bells, αυτά είναι του ευρώ... Θέλω παραδοσιακά κάλαντα

Κάλαντα στον Παυλόπουλο με μαντινάδα για τον Ερντογάν

ADVERTISING

SHARE: