Τσίπρας στη ΔΕΘ: Οργανώνουμε το μέλλον. Από το Grexit, στο Grinvest

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Οργανώνουμε το μέλλον. Από το Grexit, στο Grinvest
Greece's prime minister Alexis Tsipras delivers his annual keynote speech during the opening of 82st Thessaloniki International Fair (TIF) in Thessaloniki, Greece on September 9, 2017. / 82 , , 9 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το σχέδιό του για το μέλλον ώστε "να μην επιστρέψουμε στην Ελλάδα που χρεοκόπησε" παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον κοινωνικό τομέα με τη φράση "Ηταν δίκαιο και το κάναμε πράξη". Ο διάλογος με τους Γάλλους επιχειρηματίες και η... παραβολή με τους χιτώνες

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα και τώρα ήρθε η ώρα να οργανώσουμε το μέλλον για τους πολλούς, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε εξαρχής ότι ήθελε να μιλήσει κυρίως για το σχέδιο του για το μέλλον, δεν παρέλειψε όμως να κάνει αναφορές στο παρελθόν, ξεκαθαρίζοντας ότι “δε θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε” και πως “το θέμα δεν είναι να βγούμε από την επιτροπεία για να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη” και απαριθμώντας δράσεις της κυβέρνησης κατά τα τελευταία δυόμιση χρόνια, κυρίως στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, με την επωδό “ήταν δίκαιο και το κάναμε πράξη”. 

Όρισε δε ως το μεγάλο στοίχημα στο εξής: “Να σχεδιάσουμε το μέλλον μαζί. Να οργανώσουμε το μέλλον για τους πολλούς”.

Το Νews 24/7 κάλυψε λεπτό προς λεπτό την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, μέσω της live blogging πλατφόρμας του.

Θέλησε δε να συνδυάσει ένα προφίλ φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις με το προφίλ της κοινωνικής ευαισθησίας, επιχειρώντας να απευθυνθεί και στην επιχειρηματική κοινότητα και στους οικονομικα ασθενέστερους.

Δύο αποσπάσματα της ομιλίας του πάντως συζητήθηκαν περισσότερο:

Το πρώτο ήταν ο διάλογος που αποκάλυψε ότι είχε χθες με Γάλλους επιχειρηματίες, που συνόδευαν τον Εμμανουέλ Μακρόν. “Χθες το απόγευμα μετά την αποχώρηση του Γάλλου Προέδρου γυρνώντας στην αίθουσα των VIP, συνάντησα μία σειρά από Γάλλους επιχειρηματίες από την πολυπληθή αντιπροσωπεία. Ενας εξ αυτών ήρθε και μου είπε: ‘Σήμερα με το Γάλλο πρόεδρο επιτύχατε κάτι σημαντικό’. Λέω: Ποιο είναι αυτό; Μου απαντά: ‘Καταφέρατε στη συνείδηση των Γάλλων και όλης της Ευρώπης να μετατρέψετε το Grexit σε Grinvest”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε όμως ότι η μετάβαση απο την εποχή του Grexit στην εποχή του Grinvest, δεν έγινε με τον αυτόματο πιλότο, αλλα χάρη σε σχέδιο και συγκροτημένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Συνέδεσε δε την ανάπτυξη και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος με την αντιμετώπιση της ανεργίας. “Κύριος δρόμος για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι η τόνωση της ανάπτυξης και η αξιοποίηση του θετικού μομεντουμ της ελληνικής οικονομίας, η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και των επενδύσεων για να έχουμε δουλειές”, είπε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο ήταν η… παραβολή με τους χιτώνες. “Εάν παράγουμε δέκα χιτώνες, δεν είναι ούτε οικονομικά αποτελεσματικό, ούτε κοινωνικά λειτουργικό, ούτε ηθικά δίκαιο, να απολαμβάνουν τους εννιά οι ελάχιστοι, και να ξεπαγιάζουν με τα κουρέλια από τον δέκατο χιτώνα οι πολλοί”, σημείωσε ο κ.Τσίπρας, θέλοντας να δείξει ότι στόχος του είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης που θα φέρουν οι επενδύσεις να το μοιράσει στην κοινωνία. “Διότι, αν η ανάπτυξη είναι ανάπτυξη των αριθμών, ή ανάπτυξη από την οποία θα επωφελούνται λίγοι και όχι ανάπτυξη για τους πολλούς, ει δυνατόν για όλους, θα σας το πω καθαρά: Αυτή, για μένα, για μας, όπως και για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, μόνο ανάπτυξη δεν είναι”, ξεκαθάρισε.

“Ένα μεγάλο μέρος του λαού μας στερήθηκε όχι μόνο τα στοιχειώδη, αλλά ακόμα και το δικαίωμα να ονειρεύεται. Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει και με ένα μεγάλο μέρος των νέων, που ασφυκτιούν στην ίδια τους τη χώρα. Ή μεταναστεύουν για να φυτέψουν τα όνειρά τους σε ξένες πατρίδες. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Και θα τελειώσει” τόνισε εξάλλου ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Μπροστά μας πια ανοίγεται ένας καινούργιος δρόμος. Με νέες προκλήσεις και νέες δυσκολίες. Αλλά και με νέες, τεράστιες δυνατότητες. Θα τον έλεγε κανείς δρόμο σκληρής προσπάθειας, ακόμα και μάχης. Ή και δρόμο μιας νέας ανάπτυξης. Μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης και ελευθερίας, επιτέλους. Για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, απαλλαγμένο από τις αρρώστιες του παρελθόντος.”

Ως προς τη μετατροπή του Grexit σε Grinvest, ο κ.Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

*Στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, ολοκληρώνεται η αξιολόγηση σχεδόν 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους 2 δις.

*Στον τομέα των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, υπογράφτηκαν 12 συμβάσεις έργων, συνολικού ύψους 635εκ.

*Με σημαντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναμορφώνονται οι μηχανισμοί εποπτείας και ελέγχου της αγοράς.

*Με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα όλα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά: Η αδειοδότηση, η καταγραφή του ελέγχου, η συνολική εποπτεία της αγοράς.

Ως προς τα κοινωνικά μέτρα, την υγεία, την παιδεία, ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

*Με τον νόμο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, περίπου ενάμισι εκατομύριο συμπολίτες μας νοσηλεύονται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.

*Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο γόρδιος δεσμός της υπερχρέωσης των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων προς τις τράπεζες και το δημόσιο, επιτέλους αρχίζει να λύνεται.

*Προστατεύεται η πρώτη κατοικία με την επέκταση της εφαρμογή του νόμου Κατσέλη και τη νέα ρύθμιση, που έρχεται και θα παρατείνει την ισχύ του και μετά το τέλος του τρέχοντος έτους.

*Καταργήθηκε η ντροπιαστική ρύθμιση που επέβαλε αυτόφωρο για χρέη προς το δημόσιο, και τη δυνατότητα άσκησης ποινικών διώξεων για χρέη μέχρι 100.000 ευρώ.

*Αξιοποιήθηκε το υπερπλεόνασμα του 2016, με το εφάπαξ επίδομα –σε περίπου 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους. Παρά τις αντιδράσεις…

*Από τις αρχές του 2017 υλοποιείται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, συνολικού προϋπολογισμού 760 εκατομμυρίων ευρώ, για 700.000 δικαιούχους.

*Τα σχολικά γεύματα γίνονται θεσμός του ελληνικού σχολείου

*Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, προβλέπει την δημιουργία 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 65 αστικές περιοχές της χώρας.

*Από το 2015 έχουν προστεθεί στο ΕΣΥ πάνω από 9.000 γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Οι 2.500 μόνιμο προσωπικό. Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη στελέχωση με επιπλέον 9.500 άτομα το επόμενο διάστημα

*Μειώνονται ριζικά τα μαθήματα στην Β και Γ Λυκείου και αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας στο σχολέιο των μαθημάτων στα οποία θα κρίνεται ο μαθητής.

*410.000 Έλληνες αποκτούν δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια σε όλες τις περιοχές της χώρας που δεν έχουν ψηφιακό σήμα.

*14.500 νοικοκυριά σε 47 νησιά μας και 72.000 πρωτοετείς φοιτητές αποκτούν Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων, δωρεάν ή με σημαντική επιδότηση.

*Προγράμματα Εγγυημένης Απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κυρίως στους ΟΤΑ. Από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο, θα έχουν ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα περίπου 75.000 ωφελούμενοι. Συνολικά, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους.

Για την προστασία των εργαζόμενων ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται σε τρεις άξονες:

“Πρώτος άξονας, οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων.

Με το νόμο του Υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες αντιμετωπίζονται αποφασιστικά και κάθετα τα φαινόμενα αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας.

Δεύτερος άξονας, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Αναβαθμίζεται ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και ενισχύεται με ανθρώπινο δυναμικό,  νέα πληροφορικά συστήματα, και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τέλος, τρίτος άξονας, ο αναπροσανατολισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων  για τη στήριξη εργαζομένων και τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων:

Σε λίγες μέρες τίθεται σε εφαρμογή  ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο σε αυτούς με μπλοκάκι σε μισθωτό. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 156 εκ. ευρώ και από αυτό θα ωφεληθούν περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι.”

O πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του στην επικείμενη τρίτη αξιολόγηση και το ρόλο του ΔΝΤ, καθώς εξάλλου τα μηνύματα του τα είχε στείλεί ήδη από κοινού με τον κ.Μακρόν. Σημείωσε πάντως ότι οι τράπεζες έχουν κεφαλαιακή επάρκεια. “Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθεί η ρευστότητα είναι να ξαναπάρει μπρος το τραπεζικό σύστημα. Και εδώ έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις με την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και την εισαγωγή ενός σύγχρονου μηχανισμού για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει. Με την κεφαλαιακή επάρκεια που πλέον διαθέτουν, οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν και μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους ως βασικού μηχανισμού παροχής ρευστότητας χωρίς να επαναλάβουν τις υπερβολές του παρελθόντος”, είπε ο κ.Τσίπρας.

Υπογράμμισε επίσης ότι: “Για 2 συνεχόμενα έτη υπερκαλύψαμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων” και πρόσθεσε με νόημα: “Αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική μας θέση, και δημιουργεί χειροπιαστές προϋποθέσεις, για την ελάφρυνση των βαρών, που συμπιέζουν την ελληνική οικονομία.”

Ο πρωθυπουργός έκλεισε μάλιστα την ομιλία του λέγοντας: “Σε ένα χρόνο από τώρα, θα είμαστε ξανά όλοι και όλες εδώ.Θα εγκαινιάζουμε την 83η ΔΕΘ. Θα έχει όμως μια μεγάλη διαφορά απο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η χώρα μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, θα βρίσκεται εκτός μνημονίων και ασφυκτικής επιτροπείας.”

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας είναι αστείος στο ρόλο του σοβαρού και υπεύθυνου πρωθυπουργού

“Ο κ. Τσίπρας είναι αστείος στο ρόλο του σοβαρού και υπεύθυνου πρωθυπουργού. Εμφανίστηκε σε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες. Χωρίς κανένα σχέδιο για το μέλλον του τόπου. Επέστρεψε με θράσος στον τόπο του εγκλήματος, για να ξανακάνει αυτό που τόσο καλά ξέρει. Να ανεβάσει μια κακόγουστη θεατρική παράσταση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και προσθέτει: “Στην πρώτη πράξη, εμφανίστηκε ως αμετανόητος δημαγωγός, υποσχόμενος ανάπτυξη. Εκείνος που κόστισε 100 δισ. ευρώ στη χώρα, που ευθύνεται για την ύφεση δύο χρόνων και την σημερινή αναιμική πορεία, ενώ η οικονομία μπορούσε να αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό. Στην δεύτερη πράξη, ανακάλυψε όψιμα τους επενδυτές. Πανηγυρίζει για τις επενδύσεις που ο ίδιος πολέμησε και ξεχνά τα εμπόδια που ο ίδιος υψώνει: Την υπερφορολόγηση, την πιστωτική ασφυξία, την εχθρότητα στην επιχειρηματικότητα, όλα όσα  μπλοκάρουν μεγάλες επενδύσεις. Απ’ το Ελληνικό, μέχρι τις Σκουριές. Ούτε μια λέξη για τα δισεκατομμύρια που χρωστά το Κράτος στους ιδιώτες. Στην τρίτη πράξη, έχει το θράσος να μιλάει στους νέους ανθρώπους. Σε αυτούς που μετέτρεψε στη γενιά των 360 ευρώ γκρεμίζοντας τις ελπίδες τους. Στην τέταρτη πράξη, μας είπε ότι μας βγάζει απ’ τα μνημόνια. Ποιος; Ο πρωθυπουργός των άγριων περικοπών στις συντάξεις, στους μισθούς, στο αφορολόγητο.  Ο πρωθυπουργός του ΕΦΚΑ και του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, αλλά αύξησε. Ο πρωθυπουργός του τρίτου και του τέταρτου μνημονίου μέχρι το 2022”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως δεν αξίζουν οι Έλληνες άλλη κοροϊδία και αποτυχίες.

Και συνεχίζει η Πειραιώς: “Ο  κ. Τσίπρας παίζει το κρυφτούλι για να αποφύγει τις αναγκαίες αλλαγές που θα ανοίξουν δουλειές για τους πολλούς. Η Ελλάδα χρειάζεται αλήθειες και έργα.  Όχι ψέματα και λόγια.  Χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μια αποτελεσματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Γεννηματά: Ο κ Τσίπρας επειδή αντιλήφθηκε ότι δεν πουλάει πια ως Πινόκιο υποδύθηκε τον Χάρι Πότερ 

Ο κ Τσίπρας επειδή αντιλήφθηκε ότι δεν πουλάει πια ως Πινόκιο υποδύθηκε τον Χάρι Πότερ  εξαφανίζοντας τα  προβλήματα! Μας απογείωσε σ’ ένα φανταστικό  παράδεισο που όλα είναι τέλεια, αναφέρει στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Και νομίζει προφανώς ότι καθάρισε.

Στον πραγματικό κόσμο όμως οι πολίτες βιώνουν τους εξοντωτικούς φόρους, τις κομμένες συντάξεις, τις κατασχέσεις, την ανεργία, τους πλειστηριασμούς, την διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Και είναι αποφασισμένοι να δώσουν την δίκη τους σκληρή απάντηση σε αυτόν που νομίζει ότι μπορεί να τους κοροϊδεύει εσαεί!» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

ΚΚΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε το αριστερό προσωπείο και αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο, ενός υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης  

«Η ομιλία του κ. Τσίπρα απευθυνόταν σχεδόν αποκλειστικά στο κεφάλαιο, διαφημίζοντας την κυβέρνησή του ως τον καλύτερο “ντίλερ” των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδυτών. Στον λαό “πούλησε” στην κυριολεξία “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” και ψεύτικες υποσχέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη και ανακούφιση, τη στιγμή που έχει ήδη προδιαγράψει το εφιαλτικό του μέλλον» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η λεγόμενη “δίκαιη ανάπτυξη” αποτελεί μεγαλύτερη απάτη ακόμη κι απ’ αυτήν της κατάργησης των μνημονίων, που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγα χρόνια. Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν υπάρχει. Η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που διαμορφώθηκε με τα μνημόνια. Οι επενδύσεις, το GRINVEST, για το οποίο κομπάζει ο Αλ. Τσίπρας, απαιτούν χαμηλούς μισθούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για το κεφάλαιο, τις επιχειρήσεις. Απαιτούν δηλαδή τσάκισμα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου» αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «το μέλλον που επιφυλάσσει ο Αλ. Τσίπρας για το λαό είναι η διαιώνιση των αντιδραστικών μνημονιακών ρυθμίσεων, τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα για 45 χρόνια, εφαρμογή μιας σειράς αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν στο προηγούμενο διάστημα και οι οποίοι φέρνουν νέες περικοπές στις συντάξεις και δραστική αύξηση των φόρων» προσθέτοντας ότι «είναι τα νέα μέτρα για να προχωρήσει η τρίτη αξιολόγηση, όπως η συρρίκνωση στο δικαίωμα της απεργίας και η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, καθώς και ότι για κάθε απόκλιση από τις προβλέψεις για την οικονομία έχει ήδη κατοχυρωθεί νομοθετικά η λήψη νέων επώδυνων μέτρων».

Αναφορικά με την ανεργία, το ΚΚΕ τονίζει πως «η όποια μείωση θα είναι μέσω της επέκτασης της ελαστικής και κακοπληρωμένης εργασίας, των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας, της μετανάστευσης», ενώ «τα προγράμματα που εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας ως προγράμματα στήριξης της νεολαίας, είναι προγράμματα στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με νέες επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις».

«Το σίγουρο είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας μίλησε χωρίς περιστροφές και επιτρέπει στον κάθε έναν να δει τον πραγματικό χαρακτήρα μιας αστικής κυβέρνησης. Έβγαλε το αριστερό προσωπείο και αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο, ενός υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Γι’ αυτό και η ομιλία του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η ομιλία μιας κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή κάθε άλλου κόμματος που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, οδηγώντας το λαό στη χρεοκοπία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ το οποίο καλεί «τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ για να ανακτηθούν οι απώλειες και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες, να προετοιμάσουν την αντεπίθεση για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο οργάνωσης της κοινωνίας, όπου καταργώντας το κέρδος οι ανάγκες του λαού και η ικανοποίησή τους έρχονται στο προσκήνιο».          

Το Ποτάμι: Η Ελλάδα μπορεί να φύγει μπροστά. Κι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

O κ.Τσίπρας επεχείρησε και σήμερα να δείξει ότι άλλαξε μυαλά. Πάει το χρέος, οι κακοί Ευρωπαίοι, τα κακά μνημόνια, οι επιχειρηματίες που πίνουν το αίμα του λαού. Ανακάλυψε τώρα ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση με επενδύσεις και ανάπτυξη. Από το Grexit να πάμε στο Grinvest, είπε. Μόνο που το Grexit είχε συνδεθεί με τον τυχοδιωκτισμό του που κόστισε στην Ελλάδα άλλο ένα μνημόνιο και παράταση της κρίσης, ενώ το Grinvest είναι γι΄αυτόν άλλο ένα σύνθημα. Όσοι έχουν επιχειρήσει να επενδύσουν στην Ελλάδα ξέρουν καλά τι ταλαιπωρία υφίστανται και πόσα εμπόδια βάζει διαρκώς η κυβέρνηση. Τι πόλεμο δέχονται από υπουργούς και βουλευτές. Η Ελλάδα μπορεί πράγματι να φύγει μπροστά. Κι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ανακαλύπτουν με καθυστέρηση δεκαετιών το σύγχρονο κόσμο, αναφέρει το Ποτάμι για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

Ένωση Κεντρώων: Ο κ.Τσίπρας εμφανίστηκε αποκομμένος από την πραγματικότητα

Ο κ. Τσίπρας στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ εμφανίστηκε αποκομμένος από την πραγματικότητα, έδειξε ότι πιστεύει, ότι μια κοινωνία οικονομικά νεκρή και ένας λαός εξοργισμένος και θυμωμένος, ονομάζονται κανονικότητα και Δικαιοσύνη, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων στο σχόλιό της για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Είπε ότι του χρόνου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και θα συζητάμε και θα κάνουμε σχέδια για το μέλλον της χώρας. Ελλάδα θα υπάρχει και του χρόνου, αλλά χωρίς τον κ. Τσίπρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ένωση Κεντρώων σιγοντάρει τον κ. Μητσοτάκη τον οποίο θεωρούμε εξίσου ανεπαρκή και επικίνδυνο. Αν θέλει ο κ. Τσίπρας, να δει τα λόγια του τι απήχηση έχουν να κάνει μια βόλτα χωρίς φρουρούς και σωματοφύλακες στην πλατεία Αριστοτέλους», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

ΔΗΜΑΡ: Ο κ. Τσίπρας έχει πλέον πάρει οριστικό διαζύγιο με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας

Ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του στην ΔΕΘ επιβεβαίωσε ότι έχει πλέον πάρει οριστικό διαζύγιο με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Ο κ. Τσίπρας από την ΔΕΘ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι θα μιλήσει για το μέλλον και όχι για το παρελθόν, αλλά τελικά έκανε ακριβώς το αντίθετο, μια ομιλία πιο παλιά από το παλιό. Παρουσίασε ξανά ένα τεχνητό success story και ονομάτισε κοινωνική δικαιοσύνη την επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας. Η ανεργία όμως δεν καταπολεμείται με παλαιοκομματικές μεθόδους αλλά με σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης που δεν παρουσιάσθηκε. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε έξοδο από την κρίση σε ένα χρόνο, ενώ έχει δεσμεύσει την χώρα για πολλά έτη σε διαρκή λιτότητα, επιβεβαιώνοντας ότι ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης επανέρχεται δριμύτερος. Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας, ως νέος Μαυρογιαλούρος, ανάφερε ότι κράτησε μία δέσμευση: την ύπαρξη πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη! Οι πολίτες όμως της Θεσσαλονίκης, όπως και όλης της χώρας, δεν τρώνε κουτόχορτο, γνωρίζουν πλέον καλά τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές. Ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του στην ΔΕΘ επιβεβαίωσε ότι έχει πλέον πάρει οριστικό διαζύγιο με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Για όλα αυτά, λόγω της περίστασης, ο κ. Τσίπρας έκανε τον Κινέζο!» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα