Τσίπρας στη ΓΣΕΒΕΕ: Όλοι μας είμαστε στο ίδιο σκάφος που πρέπει να πλεύσει προς τα μπρος

Τσίπρας στη ΓΣΕΒΕΕ: Όλοι μας είμαστε στο ίδιο σκάφος που πρέπει να πλεύσει προς τα μπρος
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνει ομιλία στη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα "Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας", την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

"Όλοι μας είμαστε στο ίδιο σκάφος και όχι μόνο πρέπει να ξεπεράσει τις φορτούνες, αλλά να πλεύσει προς τα μπρος -και για αυτό χρειάζεται η προσπάθεια και συνεργασία όλων μας", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας

Στην κατακλείδα της ομιλίας του στην εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ, ο πρωθυπουργός έκανε ένα σύντομο απολογισμό της κρίσης, εστιάζοντας ταυτοχρόνως στο «μετά».

Όπως είπε, «η κρίση πίεσε την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τις οδήγησε στα όρια τους. Αντέξαμε, αντέξατε», ανέφερε απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, «και σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα νέο ξεκίνημα.

Η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, παρά την κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης και το χάσμα στο κόστος δανεισμού ανάμεσα στο βορρά και τον ευρωπαϊκό νότο, έδειξε αξιοσημείωτη αντοχή, δεν εγκατέλειψε την κοινωνική της αναφορά και σήμερα είναι έτοιμη να συμβάλει ως πρωτεργάτης, και όχι ως κομπάρσος στην εθνική προσπάθεια να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και της απασχόλησης, το στοίχημα δηλαδή για το μέλλον αυτού του τόπου». Μόνο που, όπως παρατήρησε, τη φορά αυτή ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει σε στέρεες βάσεις.

«Εγώ προσωπικά, και όλη η κυβέρνηση είμαστε εδώ να ανταλλάξουμε απόψεις, με ουσιαστικό, διαρκή, ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο και να αντιμετωπίσουμε, πιστεύω αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις προκλήσεις μας που είναι μπροστά μας, είναι κρισιμες και σημαντικές».

Σε αυτόν τον αγώνα να αισθανθούμε ότι όλοι μας είμαστε σύμμαχοι. Όλοι μας είμαστε στο ίδιο σκάφος και όχι μόνο πρέπει να ξεπεράσει τις φορτούνες, αλλά να πλεύσει προς τα μπρος -και για αυτό χρειάζεται η προσπάθεια και συνεργασία όλων μας», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα