Tσίπρας στη Μάνδρα: Έναυσμα για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες συσσωρευμένες δεκαετιών

Tσίπρας στη Μάνδρα: Έναυσμα για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες συσσωρευμένες δεκαετιών
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, επίσκεψη στην Μάνδρα Αττικής, η οποία μετρά τις πληγές της μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας. (EUROKINISSI / Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti) Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μάνδρα, που επλήγη από την καταστροφική καταιγίδα, συνοδευόμενος από Δούρου, Σκουρλέτη, Τόσκα. "Για τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και όλους μας που ζουμε σε βαρύ πένθος, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα", είπε

Έναύσμα για εγρήγορση ώστε να αντιμετωπιστούν παθογένειες συσσωρευμένες δεκαετιών πρέπει να αποτελέσει η καταστροφή στη Δυτική Αττική, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του στη Μάνδρα και τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και τους αρμόδιους παράγοντες του κρατικού μηχανισμού.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν και άλλοι άνθρωποι εν ζωή και να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός των νεκρών, ενώ αναφέρθηκε και στην καταγραφή των ζημιών και την αποκατάσταση των πληγέντων. “Θέλω να πιστεύω ότι με τη συντονισμένη προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα” είπε και πρόσθεσε ότι “για τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και όλους μας που ζουμε σε βαρύ πένθος, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα”.

Οπως ανέφερε στη σύσκεψη συζητήθηκε η δυνατότητα άμεσης αποκατάστασης των νοικοκυριών, άντλησης των υδάτων, αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης και η άμεση προτεραιότητα στην καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία. “Δέσμευση μας είναι η άμεση επούλωση των πληγών και αποκατάσταση των περιουσιών”, τόνισε.

Προηγουμένως, στην περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών, o κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου για την πορεία αντιμετώπισης των συνεπειών από τις χθεσινές φονικές πλημμύρες. Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν -μεταξύ άλλων- η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Καπέλιος και άλλοι κρατικοί παράγοντες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα