Τσίπρας: Ζωτικός ο ρόλος του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους

Τσίπρας: Ζωτικός ο ρόλος του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους

Περίπου είκοσι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ, στα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσινγκτον. Κομβικής σημασίας συζήτηση για το χρέος και την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Το μήνυμα του πρωθυπουργού για αλλαγή σελίδας στη χώρα

Συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε στα γραφεία του Ταμείου, στην Ουάσινγκτον, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Οι δυο τους συμφώνησαν στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και στην ύπαρξη λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, περιγράφοντας στην επικεφαλής του ΔΝΤ τα βήματα που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Ελλάδα κι όσα πρέπει να γίνουν, μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. "Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα", είπε μεταξύ άλλων.

Το τετ α τετ Τσίπρα - Λαγκάρντ ξεκίνησε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) και διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχτηκε η ίδια η επικεφαλής του ΔΝΤ, καλωσορίζοντας τον κι εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την επίσκεψή του. Αμέσως μετά το τετ α τετ τους, η συνάντηση συνεχίστηκε, παρουσία Τόμσεν και Χουλιαράκη.

Πιστεύουμε στον ζωτικό ρόλο του ΔΝΤ, προσβλέπουμε στη συνεργασία

"Συμφωνήσαμε με την Κριστίν ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατόν. Όλοι ξέρουν ότι στο παρελθόν είχαμε κάποιες καθυστερήσεις κι όλοι ξέρουν, ότι αυτό οφειλόταν σε κάποιες διαφωνίες, αλλά τώρα τις έχουμε ξεπεράσει. Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει τη θετική ορμή της. Όλα τα μέρη μπορούν να θέσουν τις προϋποθέσεις για ελάφρυνση του χρέους. Πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ θα παίξει ζωτικό ρόλο κι έτσι προσβλέπουμε στη συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή", δήλωσε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος, ΔΝΤ, Τσίπρας

ADVERTISING

SHARE: