Τσιρώνης: Η επιστροφή των νέων στην πρωτογενή παραγωγή θα ζωντανέψει την οικονομία

Τσιρώνης: Η επιστροφή των νέων στην πρωτογενή παραγωγή θα ζωντανέψει την οικονομία
Greece Prime Minister Alexis Tsipras delivers a speech at an event by the Ministry of Administrative Reconstruction at the Benaki Museum presenting the «National Strategy for Administrative Reform 2017-2019», in Athens, Greece on August 30, 2017. / « 2017-2019», , 30 2017. sooc

"Για να είσαι αγρότης απαιτείται πιο σύνθετη γνώση από το να είσαι επιστήμονας", υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Την ανάγκη επιστροφής των νέων – ιδίως ανέργων- στην πρωτογενή παραγωγή επισήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή Ταχείας Κυκλοφορίας του Σπύρου Σεραφείμ  ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι απλή υπόθεση η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα, καθώς χρειάζεται σύνθετη γνώση.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης, για να είσαι αγρότης απαιτείται πιο σύνθετη γνώση από το να είσαι επιστήμονας, καθώς ο αγρότης είναι και ένας μικρός επιχειρηματίας. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι με την επιστροφή όσων νέων το επιθυμούν στην πρωτογενή παραγωγή θα ζωντανέψει η οικονομία.

Οι δρόμοι που ανοίγονται στην αξιοποίηση της φύσης θα απασχολήσουν την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων και αποτελεί συνάντηση των οικολόγων Πρασίνων με τους Ευρωπαίους οικολόγους, με τη συμμετοχή και του κ. Τσιρώνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα