Τσιρώνης: Ο απευθείας διάλογος με τους παραγωγούς, οξυγόνο κάθε σωστής πολιτικής απόφασης

Greece Prime Minister Alexis Tsipras delivers a speech at an event by the Ministry of Administrative Reconstruction at the Benaki Museum presenting the «National Strategy for Administrative Reform 2017-2019», in Athens, Greece on August 30, 2017. /         «   2017-2019», , 30 2017.
Greece Prime Minister Alexis Tsipras delivers a speech at an event by the Ministry of Administrative Reconstruction at the Benaki Museum presenting the «National Strategy for Administrative Reform 2017-2019», in Athens, Greece on August 30, 2017. / « 2017-2019», , 30 2017. MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Συνέντευξη παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης, με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης

Την άποψη ότι όταν η κυβέρνηση κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους παραγωγούς, βγαίνουν πάντα σωστές αποφάσεις, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Σχετικά με την σημασία της διοργάνωσης του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως “Ο απευθείας διάλογος με τους παραγωγούς είναι το οξυγόνο της κάθε σωστής πολιτικής απόφασης. Όλες αυτές τις ημέρες θα έχουμε κρίσιμες συναντήσεις με τους παραγωγούς, δεν ερχόμαστε να βγάλουμε λόγους, το έχετε δει και στα προηγούμενα συνέδρια. Οι παραγωγοί εχουν πολλά πράγματα να μας πουν και όταν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους πάντα βγαίνουν σωστές πολιτικές αποφάσεις”.

Σε ό,τι αφορά στις άμεσες δράσεις και πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το νομοσχέδιο για νωπά, το οποίο επιτέλους κλείνει την πόρτα σε επιταγές που δίνονταν σε ανθρώπους που πωλούν νωπά προϊόντα, πολύμηνες επιταγές που καταστρέφουν τον Έλληνα αγρότη, αυτές οι επιταγές είναι διαρκώς όμηρος και του χρωστούν χρήματα. Έχει μέσα το πολύ κρίσιμο ζήτημα των ελληνοποιήσεων, δηλαδή, πλέον, στο γάλα τουλάχιστον και στο κρέας θα έχουμε καταγραφή της προέλευσης και αυτό θα δώσει πολύ μεγάλη ώθηση. Επιπλέον έχουμε, ήδη, ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να φτιάξουμε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ επί δεκαετίες. Να φτιάξουμε τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκήσιμων γαιών, όπου πλέον με ορθολογικό τρόπο θα αυξηθεί πάρα πολύ η βοσκοϊκανότητα και θα γίνει έτσι ο αγρότης μας αυτάρκης σε ζωοτροφές, ώστε να μη χρειάζεται να εισάγει. Να θυμίσω ότι το μεγαλύτερο κόστος στον Έλληνα παραγωγό, που πνίγει την ελληνική κτηνοτροφία, είναι οι εισαγόμενες ζωοτροφές”.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Τσιρώνης ερωτηθείς εάν η Ελλάδα και οι Έλληνες θα τα καταφέρουν, υπογραμμίζοντας:

“Τα καταφέρνουνε. Το "θα" τελείωσε, τώρα πια πάμε στον απολογισμό. Ο απολογισμός θα είναι θετικός. Η Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα, το βλέπουμε καθημερινά, το βλέπουμε στις εξαγωγές των προϊόντων μας, το βλέπουμε στους νέους ανθρώπους που γυρνάνε και θέλουν να γυρίσουν στην παραγωγή, το βλέπουμε στην αύξηση της βιομηχανικής παράγωγης, αυτοί είναι οι βασικοί δείκτες, το βλέπουμε στη μείωση της ανεργίας”.

Πηγη:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: Sooc

ADVERTISING

SHARE: