Τσοχατζόπουλος: Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο

Τσοχατζόπουλος: Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στο δικαστήριο την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. (EUROKINISSIΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Για τα όσα αναφέρθηκαν στη Βουλή γύρω από το όνομά του κατά τη συζήτηση για τη Διαφθορά μίλησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη δευτερη ημέρα απολογίας του

Για δεύτερη ημέρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος απολογήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του αποκαλούμενου “μαύρου πολιτικού χρήματος”. Καταφέρθηκε κατά του ξαδέλφου του και συγκατηγορούμενού του, Νίκου Ζήγρα, αλλά και σε βάρος όσων οδήγησαν στην πολιτική και δικαστική δίωξή του, όπως την αποκάλεσε.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο πρώην υπουργός υποστήριξε: “Ήρθα στο δικαστήριό σας με την ελπίδα να αποδείξω την αθωότητά μου, η οποία είναι έκδηλη σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν. Θέλω όμως να εξασφαλίσω και την αθωότητα της γυναίκας μου, του παιδιού μου και της κόρης μου που διώχθηκαν μόνο και μόνο γιατί είναι οικογένειά μου”.

Χαρακτήρισε “κομματική σκευωρία” την ποινική δίωξή του ενώ προχώρησε σε σχολιασμό των όσων ακούστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη Διαφθορά. “Βρήκαν την αφορμή στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για να δείξουν τη διαφθορά στο παρελθόν. Με ονόμασαν ότι είμαι ένοχος και πάνω σε αυτό στήριξαν την αφορμή για συζήτηση και ζητήθηκαν ονόματα που υποτίθεται έχουν σχέση με εμένα. Οι κύριοι δεν είχαν δικαίωμα. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δική μου πολιτική δικαστική δίωξη τεσσάρων ετών κατά τα οποία είμαι κρατούμενος εγώ, η γυναικα και η κόρη μου. Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητος και ζητώ να σεβαστούν την ιδιότητα μου ως αθώος”.

Επανέλαβε ότι η αγορά του περιβόητου σπιτιού επί της Αρεοπαγίτου ήταν διαφανής, αλλά και πως την τελική απόφαση για τα εξοπλιστικά προγράμματα λάμβανε το ΚΥΣΕΑ. Αποτέλεσμα, όπως είπε εμφανώς συγκινημένος, ήταν να “εξοστρακίσουν το γιο μου, ένα παιδί οκτώ ετών, 200 χιλιόμετρα μακριά. ΕΣΑτζήδες του Ιωαννίδη έγιναν όλοι. Και όλα αυτά γιατί; Αφού εμένα κυνηγούσαν. Τί τους έφταιξε η οικογένειά μου;”.

“Άβουλο ον” ο Ζήγρας

Αναφορά έκανε και στον ξάδελφό του και συγκατηγορούμενό του, Νίκο Ζήγρα, υποστηρίζοντας ότι ήταν “παρασκηνιακοί κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου που τον οδήγησαν στο να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές”. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η περιβόητη εταιρία Torcaso δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο, καθώς είναι 100% ιδιοκτησία του ξαδέλφου του.  Είπε χαρακτηριστικά πως: “ήταν άρρωστος και δέχθηκε να στραφεί εναντίον μου. Η ανάγκη και ο εκβιασμός τον μετέτρεψαν σε άβουλο ον. Αυτή είναι η πολιτική ευθύνη των παρασκηνιακών κύκλων του Γ. Παπανδρέου και δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ. Δεν δίστασαν να κατασκευάσουν κατηγορίες και να βάλουν αθώους ανθρώπους, τη γυναίκα μου και την κόρη μου, στη φυλακή”.

Η απολογία συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα