Τζανακόπουλος: Απαράβατος όρος για συμφωνία να μην υπάρχουν νέα μέτρα μετά το 2018

Τζανακόπουλος: Απαράβατος όρος για συμφωνία να μην υπάρχουν νέα μέτρα μετά το 2018

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν έχει κλείσει

“Η οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018, αυτό είναι απαράβατος όρος για να υπάρξει συμφωνία”, ξεκαθάρισε εκ νέου από την πλευρά της κυβέρνησης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Flash έθεσε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν έχει κλείσει, ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

“Για το χρέος έχουμε μια πάρα πολύ θετική απόφαση, που είναι η απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, την οποία μάλιστα καταφέραμε να την εξασφαλίσουμε χωρίς να υπάρξει αντάλλαγμα νέων μέτρων. Η συζήτηση που αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 δεν έχει κλείσει. Επομένως, ούτε 3 χρόνια 3,5% υπάρχει, ούτε 10 χρόνια 3,5% υπάρχει. Αυτή τη στιγμή το μόνο που υπάρχει είναι η συμφωνία του Ιουλίου-Αυγούστου, με όσα εκείνη προβλέπει” ανέφερε ειδικότερα ο κ.Τζανακόπουλος.

“Η οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018, αυτό είναι απαράβατος όρος για να υπάρξει συμφωνία. Τώρα, τα υπόλοιπα, οι τεχνικές λεπτομέρειες, ή οι διάφοροι τρόποι που θα εξασφαλίσουν τη συνέχιση του προγράμματος χωρίς καθυστερήσεις, είναι βεβαίως προς συζήτηση. Και σ’ αυτή τη συζήτηση, ξέρετε ότι δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις”, πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε ανεύθυνη, αν όχι επικίνδυνη για τη χώρα, τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την απαίτηση για εκλογές.

"Δεν υπάρχει καμία αγωνία. Αυτό το οποίο υπάρχει είναι η απαίτηση από τη δική μας μεριά να έχουμε σαφή τοποθέτηση εκ μέρους της ΝΔ σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλές φορές κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν κλείνουμε στην ώρα της την αξιολόγηση. Αυτό που εγώ θα τον ρωτούσα είναι αν θεωρεί ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πραγματικά αμφιβάλω αν η απάντηση που θα έπαιρνα θα ήταν τότε αρνητική. Διότι ο κ. Μητσοτάκης πάρα πολλές φορές έχει τοποθετηθεί λέγοντας ότι η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί μια ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς. Βεβαίως ήρθε το ίδιο του το κόμμα και του τράβηξε το αυτί, θα έλεγε κανείς, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης”, σχολίασε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Συμφωνία

ADVERTISING

SHARE: