Τζανακόπουλος: Έχουμε καταφέρει, έστω και πληγωμένοι να είμαστε ακόμα όρθιοι

Τζανακόπουλος: Έχουμε καταφέρει, έστω και πληγωμένοι να είμαστε ακόμα όρθιοι
` /PHASMA/î Phasma

Μιλώντας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε, ότι δεν βοηθάει η συζήτηση για το εάν ήταν νίκη ή ήττα η διαπραγμάτευση, ενώ ζήτησε να δουν το αποτέλεσμα ως προσωρινή ανακωχή με τους πιστωτές, αλλά όχι με την ολιγαρχία

Για συνέδριο ανασυγκρότησης και ανασχεδιασμού και για κόμμα δεμένο με την κοινωνία, έκανε λόγο ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ομιλία του το Σάββατο στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Π. Φάληρο.

“Αυτό είναι ένα συνέδριο συνέχειας μιας ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία κατάφερε να είναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση μέσα από τα σωστά και τα λάθη της. Αυτό το συνέδριο δεν μπορεί παρά να είναι ένα συνέδριο ανασυγκρότησης για τη μεγάλη σύγκρουση που είναι παρούσα”, δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Και πρόσθεσε: “Δεν βοηθά το αν ήταν νίκη ή ήττα η διαπραγμάτευση. Να δούμε το αποτέλεσμα ως προσωρινή ανακωχή με τους πιστωτές, όχι όμως με το οικονομικό σύστημα εξουσίας, με το οποίο βρισκόμαστε σε ανοιχτή σύγκρουση. Έχουμε καταφέρει πληγωμένοι, μαγεμένοι να είμαστε ακόμα όρθιοι. Αυτό το καταλαβαίνουν οι ολιγάρχες.

Θα μπορούσε η διαπραγμάτευση να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα; Έχει νόημα αν έχουμε έναυσμα για αυτοκριτική, όχι για αυτομαστίγωμα. Υπήρξαν δυνάμεις στο κόμμα που πίστευαν ότι οι δανειστές θα πειστούν με ορθολογικά επιχειρήματα. Σ΄αυτή τη σύγκρουση δεν αποφασίζει η αλήθεια, αλλά η ισχύς. Έχουμε μπροστά μας να κάνουμε με δύο διαφορετικά μοντέλα για την οργάνωση της κοινωνίας. Κόμμα οργανικά δεμένο με την κοινωνία, όχι στελεχών και προσωπικών διευθετήσεων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα