Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας

Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας

Την επίτευξη όλων των στόχων που είχαν τεθεί πριν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Τζανακοπουλος

Θετικός είναι ο απολογισμός της κυβέρνησης για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για «απόλυτη επιτυχία».

Ο υπουργός Επικρατείας διαπίστωσε πως η επίσκεψη είχε ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας της Ελλάδας και υπενθύμισε ότι εντός 2 ετών, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με δυο προέδρους των ΗΠΑ και με τους ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως και το ταξίδι του στην Κούβα.

Παράλληλα, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η παρουσία Τσίπρα στις ΗΠΑ ανέδειξε την Ελλάδα σε «πυλώνα σταθερότητας μιας ευρύτερα αποσταθεροποιημένος περιοχής» ενώ τα βασικά θέματα που, όπως είπε, τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν η ενίσχυση των επενδύσεων, η ρύθμιση του ελληνικού χρέους και η ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Επίθεση στη ΝΔ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τζανακοπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τη συμφωνία σχετικά με την αναβάθμιση των F-16. “Πρώτα κατήγγειλε τη συμφωνία, μετά αναγνώρισε την αναγκαιότητα της και άσκησε κριτική για το κόστος και τώρα ζητεί ενημέρωση», είπε σκωπτικά, προαναγγέλλοντας πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα παράσχουν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλης, αλλά «και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, εφόσον ζητηθεί», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι η ανάπτυξη το 2017 θα κλείσει «κοντά στο 2%» και προανήγγειλε πως το κοινωνικό μέρισμα από το «υπερπλεόνασμα» θα αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο και «θα δοθεί σε κοινωνικές ομάδες που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες πιέσεις από την οικονομική κρίση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα