Τζανακόπουλος: Καμία συζήτηση για την εφαρμογή μέτρων το 2018

Briefing to the political reporters by the new Government Spokesman Dimitris Tzanakopoulos, in Athens, on Nov. 8, 2016  /           ,  ,  8 , 2016
Briefing to the political reporters by the new Government Spokesman Dimitris Tzanakopoulos, in Athens, on Nov. 8, 2016 / , , 8 , 2016 SOOC

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί εφαρμογής των μέτρων που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση από το 2018, καλώντας όλες τις πλευρές να είναι προσεκτικές ως προς τις διαρροές

Οι ελληνικές αρχές διαπραγματεύονται με βάση το αρχικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 20ης Φλεβάρη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά της διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν απαιτήσεις των δανειστών έξω από το πλαίσιο που έχει περιγραφεί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στερούνται αλήθειας, είπε ο κ Τζανακόπουλος. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για εφαρμογή μέτρων από το 2018, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Σε αυτή ειδικά τη φάση της τεχνικής διαπραγμάτευσης είναι αναγκαίο όλες οι πλευρές να είναι προσεκτικές ως προς τις πληροφορίες που διοχετεύουν στον Τύπο. Η διαπραγμάτευση οφείλει να γίνεται στο πεδίο και όχι μέσω διαρροών που μόνο σύγχυση προκαλούν στους Έλληνες πολίτες», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Εξετάζονται μεταρρυθμίσεις στο ύψος του 2% του ΑΕΠ ποσοστό που όμως τελεί υπό διαπραγμάτευση και είναι πιθανό να μειωθεί ανάλογα με τις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι είναι εφικτός στόχος η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup του Μαρτίου.

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από το 2019 θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στόχος της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο Υπουργικό, το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα της ημερήσιας διάταξης το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που συντάχθηκε με ευθύνη του υπουργείου Οικονομίας και με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών υπουργείων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και το 2017 θα παρουσιάσει ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα, επισήμανε. Είπε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθεί ο δημόσιος διάλογος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ώστε σύντομα να προχωρήσει και η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σε στρατηγικό αδιέξοδο η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και αυτό εκφράζουν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη, τόνισε.

Μίλησε για «παλινωδίες» στη γραμμή της ΝΔ και χαρακτήρισε το «λιγότερο ατυχείς» δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, με τις οποίες, όπως είπε, «ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να ασκήσει επιθετική κερδοσκοπία στην Ελλάδα».

«Είναι τεράστια η ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επί μήνες τροφοδότησε και συντήρησε κινδυνολογικά σενάρια που έβλαψαν την ελληνική οικονομία για λόγους πολιτικής. Ο λόγος που επέλεξε αυτή την τακτική η ΝΔ είναι επειδή προφανώς βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο», επισήμανε.

Τέλος, ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τα επίμαχα «πόθεν έσχες», για τα οποία γίνεται δικαστική έρευνα, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι άρχισε η δίκη για την υπόθεση της Siemens.

«Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που έχει κινήσει σε σχέση με το "πόθεν έσχες" του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη. Για μια ακόμη φορά καλούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει τα επίμαχα "πόθεν έσχες" στη δημοσιότητα, ώστε να μη μείνει καμία σκιά σε σχέση με την περιουσιακή του κατάσταση αλλά και τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

ADVERTISING

SHARE: