Τζανακόπουλος: Μισθολογική και διαπραγματευτική ενίσχυση των εργαζομένων το στοίχημα της κυβέρνησης

Τζανακόπουλος: Μισθολογική και διαπραγματευτική ενίσχυση των εργαζομένων το στοίχημα της κυβέρνησης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το στοίχημα της διακυβέρνησης είναι από τη μια η αριστερή σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, τονίζει σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το στοίχημα της διακυβέρνησης είναι από τη μια η αριστερή σοσιαλδημοκρατική διαχείριση και από την άλλη, μια σειρά αριστερών ριζοσπαστικών τομών, ιδιαίτερα στο πεδίο των εργασιακών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Εποχή».

Μιλώντας για τους άξονες του αναπτυξιακού προγράμματος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες στην επενδυτική πολιτική, να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας». “Βασική μας μέριμνα σε αυτό το πεδίο πρέπει να είναι η μισθολογική ενίσχυση των εργαζομένων, αλλά και η ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης” πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: “Εκεί κρίνεται το στοίχημα της αριστερής ταυτότητας αυτής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό αυτή θα είναι μια κεντρική πολιτική μας στόχευση, ειδικά μετά τον Αύγουστο”.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχολίασε ότι η Τουρκία «πηγαίνει στα διεθνή φόρα με συμφιλιωτική ρητορική και μόλις γυρίζει πίσω, αλλάζει τακτική». “Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, ενώ αναδιαμορφώνονται οι συσχετισμοί και στη γείτονα. Βεβαίως εδώ, εξαιτίας της στάσης αρκετών πολιτικών κομμάτων, ο συσχετισμός είναι οριακός” τόνισε αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και εκτίμησε πως ανεξαρτήτως του πότε, τελικά θα βρεθεί λύση.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Τουρκία, εμμένοντας στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, για τους οποίους τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε κανενός είδους παζάρι. Όπως είπε όμως “η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και εμείς θα πρέπει να αποτρέψουμε τις εξελίξεις απομάκρυνσης της Τουρκίας από το δυτικό παράδειγμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα